Az amerikai Brittany Gibbons és férje bevállalták, hogy egy éven keresztül minden nap szexelnek egymással, kivéve, ha egy utazás vagy komolyabb betegség közbeszól. Az emberkísérletnek tűnő változásra azért volt szükség, hogy megmentsék a házasságukat, ami legfőképp az asszony gátlásai miatt romlott meg – írta maga Gibbons, a Good Housekeeping nevű oldalon, a kísérlet vége után három évvel.

Gibbons a harmadik közös gyerekük születése után kezdte el magát nagyon rosszul érezni a bőrében, annyira elégedetlen volt a testével, hogy azt sem hagyta, hogy a férje meztelenül lássa. Egyre kevesebbet bújtak össze, és ha mégis szexre került a sor, az csak lekapcsolt villany mellett ment neki, miközben folyamatosan takargatta a hasát, vagy a fenekét. Gibbons ekkor döntött úgy, hogy nekik is ki kéne próbálni, amit egy ismerősétől hallott: szex minden nap, igen, menstruációkor is. Aztán meglátják, mennyit és milyen irányban változik a kapcsolatuk ettől az egésztől. 

Nehezen indult a dolog. Épp a fürdőben voltam este, amikor beugrott, hogy szexelnünk kell még elalvás előtt. Munkából hazaérve, három gyerek mellett ennek még a gondolata is kimerített. Inkább ahhoz volt kedvem, hogy bebújjak az ágyba, nasizzak valamit, nézzem a tévét, és ne érjen hozzám senki.

Ám ahogy teltek a hónapok, elkezdte várni ezeket a pillanatokat. A szex még több szexhez vezetett, és már nem csak a hálószobában csinálták, hanem ahol épp megkívánták egymást. Sokkal romantikusabb lett a kapcsolatuk, többször csókolóztak, többször érintették és ölelték meg egymást. Az asszonyt egy idő után az sem érdekelte, hogy nem olyan a teste, mint amilyet szeretne. 

A kapcsolatom a testemmel és a férjemmel csodálatos lett

- vonta le utólag az egy év tapasztalatait Gibbons, aki mostanra ugyan már nem szexel minden nap a férjével, de rájött, hogy a szeretkezés mennyire fontos része a házasságnak. Mint ahogy az is, hogy nem kell pánikolni, ha két hétre véletlenül kimarad a szex, mert közben más módokon is együtt lehet lenni. De természetesen közben nem gondolja azt sem, hogy most már biztosan soha nem lesz semmi probléma a házasságukkal, csak azért, mert egy évig minden nap szexeltek. Lesznek problémák, de talán könnyebb lesz bánni velük.

A szex az, ami emlékeztet minket arra, hogy nem lakótársak vagyunk, hanem intim partnerek. Megtanultam, hogy a szexuális élet szükséges ahhoz, hogy boldogok legyünk együtt, és azt is megtanultam, hogy jobb feleség és jobb anya vagyok, ha úgy érzem, jó a kapcsolatunk.