A flemingsburgi Katie és Dalton Prager két cisztás fibrózisban szenvedő fiatal, akik még tinédzserként jöttek össze. 2011-ben volt az esküvőjük, amikor még csak 20-21 évesek voltak, és azóta közös erővel harcolnak a halálos betegséggel szemben. Az együttes küzdelemnek viszont véget vetett az, hogy a nőnek nem sikerült a tüdőtranszplantációja, az orvosok végleg lemondtak róla, és otthonába küldték hospice ellátásra. 

A testem felmondta a szolgálatot 

- idézte a CNN Katie Pragert, aki az elmúlt másfél évet kórházban töltötte. Dalton Prager szeretne mellette lenni az utolsó pillanataiban, de erre jelenleg semmi esélyük, a férfit ugyanis tüdőgyulladással ápolják egy St. Louis közeli kórházban. A fiataloknak most az minden vágyuk, hogy legalább egy kis ideig együtt lehessenek. 

Ha csak egy napot és egy éjszakát együtt tölthetnénk, már attól is boldogok lennénk

- írta a nő a You Caring nevű oldalon, ahol sokan támogatták nem csak anyagilag, de lelkileg is. 

Minden figyelmeztetés ellenére összejöttek

Az ugyanazzal a betegséggel küzdő fiatalok akkor ismerték meg egymást, amikor Katie hallott Dalton történetéről, és írt neki a Facebookon. 

Ha bármikor szükséged van egy barátra, akivel beszélhetsz, engem elérsz. 

Egyre több üzenetet váltottak, és végül egymásba szerettek. Dalton szervezetét ekkorra már megtámadta a burkholderia cepacia nevű baktérium, ami szörnyen veszélyes egy cisztás fibrózisban szenvedő betegnek. Ám az orvosok hiába figyelmeztették az akkor 18 éves lányt, Katie a szívére hallgatott. Azt mondta, az elkövetkező öt évben inkább lesz nagyon boldog, és él rövidebb ideig, mint hogy közepesen boldog legyen húsz éven keresztül. Két évvel később, 2011-ben összeházasodtak. 

Az orvosok legnagyobb félelme viszont megvalósult, Dalton megfertőzte feleségét burkholderia cepaciával, így mindkettőjüknek tüdőátültetésre volt szüksége. A férfi 2014-ben átesett a transzplantáción, Katie számára viszont csak hónapokkal később találtak megfelelő donort, de a nőnek addigra több szerve is megbetegedett, és rák is megtámadta.

A tüdőátültetés végül nem volt sikeres, állapota kritikusra fordult, a most 26 éves Katie ennek ellenére hangoztatja, hogy nem bánta meg, hogy minden intés, figyelmeztetés ellenére találkozott Daltonnal. 

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket.