Mai posztunkban ismét megismerkedhetnek egy olyan fiatal a párral, akik a hátuk mögött hagyva szokásos életüket, munkájukat, útra keltek és körbejárják világot. Bianca Brunschwiler és Brett Sweden az Instagram-oldalukon osztják meg élményeiket, és nemrégiben a Daily Mailnek adtak interjút egy nicaraguai hotelszobából.  

Ugye, milyen szépek?

A páros közel négy éve utazgat, melynek fénypontja határozottan Kuba volt számukra. Sokat utazgattak már gyerekkorukban is, így tudták, hogy valami többre vágynak, mint az egy helyben toporgás. Egyetem után úgy döntöttek, Londonba költöznek. Két és fél évig éltek ott, majd elkezdődött az utazásuk, végig Európán, Afrikán és Latin-Amerikán.

„Kubát több okból élveztük. Ez volt ez első benyomásunk Közép-Amerikából, és az első olyan hely, ahol tényleg senki sem érti a nyelvünket. Eljutni egy teljes internetes lefedettségű helyről egy olyan helyre, ahol abszolút nem volt net, hatalmas kultúrsokként ért minket. Aztán pár nap múlva már abszolút nem is néztük a telefonunkat. Végre tudtuk élvezni az old school- életet” - mesélték a lapnak.

Bianca Brunschwiler és Brett Sweden előre spórolt az utazásukra, de szerencséjükre rengetegen szponzorálják őket a csodás instagramfotók, illetve a blog miatt, amit a lány vezet az utazásukról.

Ez a kis támogatás, amit ezekért kapunk, nagyon jól jön számos kirándulásunkkor, mert már nem mindenre jut a pénzünkből.

Azonban külföldre utazni nem mindig olyan egyszerű. Legutóbb Nicaraguában ellopták a srác mobiltelefonját emlékeztetőül, hogy soha ne induljanak el biztosítás nélkül, illetve személyes holmijaikat mindig tartsák közel magukhoz. Szerelmespárként utazni ugyancsak nagy kihívásokkal jár.

„Megosztani ezeket a varázslatos élményeket egymással egy olyan dolog, amire biztos nagy szeretettel emlékszünk majd, amikor öregek leszünk. Ez egy hatalmas próbatétele volt a kapcsolatunknak, de nagyon erőssé tett minket. Most már tudjuk, hogy készen állunk bármilyen nehézségre, amit a jövő hozhat.”

Mielőtt elutaztak valahová, tanulmányozták az országot, azt mondják, így sokat lehet spórolni, és biztosan nem hagynak ki semmilyen csodálatos élményt.

„Miután megtaláltuk a tökéletes szöget, feltöltünk néhány remek képet, aztán csak élvezzük, hogy egy ősi templom tetején vagyunk, és nem az íróasztalunk mögött.”

A fiatalok most éppen Közép-Amerikában vannak, de hamarosan Dél-Amerikába veszik az irányt. Közel négy év utazgatás után jövő év elején terveznek hazatérni egy időre, Új-Zélandra, mielőtt ismét szedik a sátorfájukat és elindulnak Ázsiába.

„Már nagyon várjuk, hogy egy kicsit a családunkkal lehessünk, és eltöltsünk egy kis időt az egyik kedvenc országunkban.

Mindenhol jó, de a legjobb otthon.