Janet Jackson akkor lett az internet legtöbbször keresett-emlegetett nője, amikor 2004-ben a Superbowl kellős közepén, kb. a világ legnézettebb tévéműsorának csúcspontjaként „véletlenül” élő egyenes adásban kirakta az egyik mellét. Mellbimbójában, szintén nyilván véletlenül, pont volt egy mellbimbópiercing. Ki gondolta volna akkor, hogy 15 évvel később már csadorban fog járni? Hát pedig a héten ezt is megértük, és a pálfordulás oka nem más, mint a szerelem.

Ebben a posztban összesen 5 példát mutatunk arra, amikor egy híresség párja kedvéért vallást vált.

1. Janet Jackson – Iszlám

A legendás Jackson-család tagjai Jehova tanúi voltak eredetileg, de a 10 gyerekből a legkisebb, Janet felnőtt korára elhagyta az egyházat. 2012-ben az énekesnő hozzáment Wissam Al Mana üzletemberhez, és a kedvéért áttért az iszlám hitre. Ami most már az öltözködésén is meglátszik.

2. Katie Holmes – szcientológia

Katie Holmes egy szimpatikus, de nem túl híres színésznő volt 2005-ig, amikor is egy friss szakítással a háta mögött randizni kezdett, majd összeházasodott Tom Cruise-zal, és innentől kezdve rögtön a bulvárhírek állandó szereplőjévé vált. Ezek a hírek többek között arról szóltak, hogy az eredetileg katolikus Holmes férje kedvéért áttért a szcientológiára.

2012-ben azonban vége lett ennek a házasságnak, és Holmes azt nyilatkozta, hogy a szakítással nem csak Cruise-t hagyta el, hanem a szcientológiát is. Most újra katolikus templomba jár.

3. Benjamin Millepied

Az ő neve talán nem cseng olyan ismerősen, de a feleségéről már bizonyára hallott: Natalie Portmannek hívják, színészettel foglalkozik és Jeruzsálemben született, zsidó családba. Millepied francia származású, 39 éves és balettművész. A férfi a Fekete hattyú forgatásán jött össze Portmannel 2009-ben, két évvel később megszületett az első gyerekük, további egy évvel később meg összeházasodtak. Millepied  2014-ben azt nyilatkozta, hogy ő is felveszi a zsidó hitet. A pár most a második gyerekük érkezését várja.

4. Guy Ritchie – Kabbala

Madonna a '90-es évek második felében tért át a kabbala nevű hitre, és nem sokkal később ismerkedett össze Guy Ritchie-vel. 2000-ben házasodtak ők össze, és a brit filmrendező újdonsült felesége kedvéért szintén kabbalista lett, a Daily Mail úgy tudja, hogy körül is metélték.

Arról, hogy a 2008-as válás óta Guy Ritchie pontosan hogyan is áll a kabbalával, kicsit ellentmondásosak a hírek. Mindenesetre idén arról írt a Mirror, hogy a rendező egy filmet készít a témáról új feleségével, és hogy Madonna ellenzi a projektet, illetve azt, hogy a pár gyerekei szerepeljenek benne. Ami, ha igaz, akkor némileg meglepő, hiszen a gyerekek szerepeltek Madonna 2005-ös dokumentumfilmjében, az I'm Going To Tell You a Secretben.

5. Rhea Durham – katolicizmus

Rhea Durham egy amerikai modell, aki protestáns családban nőtt fel. 2001-ben azonban összejött Mark Wahlberggel, aki viszont katolikus. Már három gyerekük megszületett, amikor Durham 2009-ben úgy döntött, ő is áttér a katolikus felekezetbe, abban az évben katolikus rítus szerint házasodtak össze. Azóta még egy gyerekük született, sőt, Wahlbergnek lassan tök olyan a haja, mint Jézusé. Csak a szakáll hiányzik.