Kaptunk egy sajtóközleményt a Szexrandi.hu nevű weboldaltól, ami egy olyan oldal, amelynek a nevéből elég egyértelmű, hogy mire szolgál: szexpartnert lehet vele keresni. Többek között arról szól a sajtóközlemény, hogy mikor használják a legtöbben a szolgáltatást, mikor van online a legtöbb júzer. Ezzel kapcsolatban egy elég meglepőt írnak, amikor arról van szó, hogy Magyarországon mikor szoktak a júzerek felmenni a szexpartner-keresőre:

Azt gondolnánk, hogy a partnerkeresés kifejezetten esti, sőt egyenesen éjszakai tevékenység, pedig a számok teljesen mást mutatnak. A Szexrandi.hu statisztikái alapján reggel 7-8 óra között tartózkodnak a legtöbben az oldalon, azaz úgy tűnik, mintha munkába menet előtt még mindenki gyorsan bekukkantana az oldalra és leszervezné az esti, jobb esetben az ágyban végződő (vagy már eleve ott kezdődő) randit.

A szexre éhes magyar munkahelyéről és általában az ebédet követő időszakban, 14-15 óra között is igen aktív, ha alkalmi partner kereséséről van szó. Este ugyan még van egy kisebb kiugrás az oldal látogatottságában 19-20 óra között, de a reggeli csúcsot ez már meg sem közelíti. Sőt, este 22 óra után már fele annyian sem keresnek szexpartnert, mint reggel vagy napközben.

Szóval a lényeg: akinek csak szexhez kell partner, az reggel szervezi a dolgokat, aztán még ebédszünetben megnézi online, hogy mi a helyzet, de este már nem a kereséssel foglalkozik. A sajtóközlemény azt is tartalmazza még, hogy aki egyszer belép, az általában 15-20 percet ott is tölt a szexpartnerkereső, illetve felsorolja a három leggyakoribb okot, hogy miért regisztrál valaki egy ilyen szolgáltatásra. Ezek:

  1. párkapcsolatában nem kap elég figyelmet a szexualitás;
  2. egyedül él és nem szeretne komoly kapcsolatot kialakítani; vagy
  3. csak kalandvágyból.