A 35 éves Betsy Ayala a texasi Houstonban él, és 2013-ban, miután a lánya, Isabella megszületett, 120 kilós volt. Hat hónappal később a marketing-menedzserként dolgozó nő rájött, hogy a férjének viszonya van mással, ráadásul a férfi a szeretőnek írt üzeneteiben az asszonyt a súlya miatt gúnyolta, kövér tehénnek nevezte. 

A nő ekkor elhatározta, hogy felveszi a kesztyűt - ám nem a másik nővel szemben, hanem a kilókkal szemben. A cukros ételeket egészséges turmixokra cserélte, és nővérével együtt elkezdett edzeni. A mostanra egyedülállóvá vált anyuka a heti hatszori sportnak köszönhetően már csak 72 kilót nyom, és úgy véli, férje hűtlensége voltaképp áldás volt számára, mert ez segítette őt a változásban. 

Abban az időben nem tudtam, mit kezdjek magammal. Több mint 120 kilós voltam egy 6 hónapos kislánnyal, és mindenem, amiért megdolgoztam, eltűnt”

- idézte a Daily Mail Betsy Alayat, aki szerint, ha nem derül ki a megcsalás, ma is ugyanolyan kövér lenne. Minden alkalommal imádkozott, hogy megváltozzon az élete, és mint mondta, az imái végül meghallgattattak. Mondjuk nem pontosan úgy, ahogyan azt elképzelte, de egy második esélyt kapott, amiért nagyon hálás.   

Legszívesebben sírtam volna minden edzés után, és akkor döntöttem el, nem hagyom, hogy ez a dolog határozza meg, hogy ki vagyok, és hogy megváltozok magamért és a lányomért. Azt akartam, hogy büszke legyen az anyukájára, és példát akartam neki mutatni.

Alaya élethosszig tartó harca a súlyával egyébként szorongásból ered, már 13 évesen is fogyókúrázott. Mindig ő volt a duci kislány, aki soha nem akart sportolni vagy bármilyen fizikai aktivitást igénylő dologban részt venni, mert túlsúlyos volt. Terrorizálták és kiközösítették az iskolában. Az evés egyfajta öngyógyítás volt számára. A főiskolán már 95 kilós volt, amikor pedig megszületett a gyereke, 120 kilót mutatott a mérleg. A 14 éves kapcsolatában feszültségek voltak, szülés utáni depresszióban és szorongásban szenvedett. 

Nem tudtam aludni, és nem volt kedvem semmihez, de volt egy újszülöttem, így nagyon nehéz volt ez az időszak.

A nő 2013-ban tett először kísérletet arra, hogy turmixok segítségével lefogyjon, akkor négy hónap alatt 27 kilót adott le. Az igazi fordulópontot mégis az jelentette, amikor kiderült a férje hűtlensége. Ez karácsony után két nappal történt. Ayala teljesen kiborult, amikor a Facebook-üzenetekben elolvasta, hogy férje miket ír róla, miközben neki mindig azt mondta, mennyire jól néz ki, és folyamatosan gyorséttermi kajákkal tukmálta. Tavasszal az asszony elkezdett edzeni, táncoltak és zumbáztak heti három alkalommal. Ezek után jött a futás és a súlyemelés heti hatszor, ezt egészítette ki a magas fehérjetartalmú diétával. 

Külsőleg és belsőleg is teljesen más ember lettem, mert máshogy nézem a dolgokat. Boldogabb és magabiztosabb vagyok, és legfőképp pozitívabb. Tudom, hogy sokra képes vagyok és örülök, hogy jó példát tudok mutatni a lányomnak, ami nagyon fontos számomra.

A nő hozzátette, eltartott még egy ideig, míg megbocsátott a férjének, de végül rendeződött a kapcsolatuk. Instagramján még több képet talál az átalakulásáról.