shutterstock 511160488

Most már én is megvizsgálom az illető hölgy egzisztenciáját

2017.02.19. 19:05

Azzal a tárgymegjelöléssel kaptuk Ozsvát álnevű olvasónktól az alábbi levelet a Randiblog e-mailcímére, hogy

Hozzáfűznivaló Zelma írására.

Zelma arról írt nekünk, hogy milyen nehéz a nőknek, ha többet keresnek a férfinál, akivel kapcsolatban élnek. Nos, Ozsvát azt figyelte meg, hogy fordított helyzetben sem túl egyszerű a dolog, alább részletezi is, hogy miért nem. Ha önnek is van tapasztalata ebben a témában, kérjük, írjon nekünk ön is!

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Jómagam 35 éves vállalkozó vagyok, viszonylag jól élek. Az utóbbi időszakban mindig ráakadtam olyanokra, akik elsősorban az anyagi biztonságot, a jó életminőséget, az anyagi bizonytalanságból való kilábalás lehetőségét látták bennem.

A valós érzelmeket van, mikor elmossa az anyagi függőség. Ez persze több módon fordulhat elő, a két legjellemzőbb helyzet egyikében az történik, hogy az illető (esetemben hölgy) nehezen viseli, hogy nélkülem életképtelen, kiszolgáltatva érzi magát, bár ezt soha nem éreztettem, feszültségeket teremt, amiből kitörhet még bizonyos esetekben egy alaptalan féltékenységi jelenet is.

A másik esetben lehet, hogy semmilyen érzelmet sem táplál az illető hölgy felém, mindössze egy divina commedia – Isteni színjáték az egész, csak az anyagiak miatt van velem, és ha nem kap meg valamit, amit szeretne, akkor kitör a hiszti. Ez utóbbit könnyű le is pattintani, persze ez akkor egyszerű, ha felszáll nálam a „rózsaszín felhő”, és látom azt amit látnom kell.

Zelma meglátásai jók és helyesek. Viszont az én véleményem szerint a nőnek is saját egzisztenciával kell rendelkeznie, a férfiétól függetlenül. Úgy a legjobb, ha a nő és a férfi különálló egzisztenciája nagyjából egyforma, főleg egy kapcsolat kialakulásakor. Így tényleg egy teljes mértékben őszinte kapcsolat alapozódhat meg.

A különálló egzisztencia viszont egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincs szükség kölcsönös szolidaritásra, hiszen bármelyik félnél jelentkezhetnek hirtelen anyagi problémák, egzisztenciális megingások, amik viszont ideiglenes jellegűek. Mindenesetre most már én is megvizsgálom az illető hölgy egzisztenciáját, hiszen nem akarok felesleges és értelmetlen köröket futni, arra nekem sem időm, sem türelmem.

Szóval, legyen egy nő is anyagilag független, teremtse meg magának, amire szüksége van, de ha kell, segítsük ki egymást. Mint minden másban, itt is szükség van az egyensúlyra.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!