Egy 33 éves, kétgyerekes birminghami anyuka, Khadijah Bilal a Find My iPhone nevű alkalmazásnak köszönhetően jött rá, hogy a férje egy ideje megcsalja - írja a Daily Mail. A pár 5 évvel ezelőtt találkozott egy muszlim villámrandin, 2013-ban házasodtak össze, és nem sokkal később megszületett fiúk, Hashim. A problémák a házasságuk negyedik évében kezdődtek, a férfi alig töltött időt a családdal, furcsa viselkedése pedig a második gyerekük, Zara októberi születése után sem változott. Bilal egyre inkább biztosabb volt abban, hogy a párja nem edzeni jár el, hanem nő van a dologban. 

Az asszony belépett a Find my iPhone nevű applikációba, ami azért nem jelentett számára problémát, mert korábban övé volt a férje telefonja. Ekkor derült ki számára, hogy a férfi elég gyakran időzik egy tőlük 15 kilométerre lévő házban. Ezek után azzal a szándékkal, hogy lebuktatja a gyerekei apját, Bilal magánnyomozót fogadott, aki 190 fontért ( 70 ezer forint) két óta alatt meg tudta mondani, hogy a társasház melyik lakásába jár pontosan a pasi. 

A szembesítésre január 7-én került sor: Bilal öt órán keresztül leskelődött a szerető háza előtt, míg végül felhívta a bent tartózkodó férjét, hogy beteg a gyerek. Az viszont csak akkor volt hajlandó elindulni, amikor az asszony azt hazudta, hogy a kicsit kórházba kell vinni. A férfi autója perceken belül megjelent a ház mögül, az anyósülésen pedig ott ült a szeretője. 

A  kocsi felé futottam. Elkezdtem dörömbölni az ablakon, az ajtó csukva volt. Láttam a nő arcát. És elhajtottak

 - mesélte a történteket Bilal, aki akkor látta utoljára a gyerekei apját. Azóta az emailek alapján az is kiderült, hogy a férfi és szeretője a karácsonyt is együtt töltötték. Az asszony lecserélte a közös lakásuk ajtózárát, később pedig megpróbálta felvenni a kapcsolatot a férjével annak munkahelyén, de hűtlen párja elküldte és megfenyegette, hogy ráhívja a rendőröket. 

A nő ugyan egyedül maradt a két gyerekkel, és már a férje családja sem áll szóba vele, egyáltalán nem bánja a kémkedést. 

Be kellett bizonyítanom magamnak és a családunknak is, hogy mit tesz. És látnom kellett, hogy igaz, hogy ne veszítsem el a saját józan eszem.