Charlotte von Schedvin 1975. decemberében turistaként érkezett Indiába. Az akkor 20 éves svéd diáklány az utcán ismerte meg a nála négy évvel idősebb PK Mahanandiát, aki portréfestőként dolgozott. Schedvin észrevette a fekete göndör hajú művészt a szökőkút mellett, és úgy gondolta, kipróbálja az általa kínált szolgáltatást: portrét 10 perc alatt, 10 rúpiáért. Itt vette kezdetét az a csodás szerelmi történet, amit a Straits Times is megírt nemrégiben. 

A fiatalok ugyanis szinte első látásra egymásba szerettek, és kevesebb mint három hét múlva össze is házasodtak. A férfinak egyébként korábban azt jósolta egy asztrológus, hogy bika jegyű, messzi földről érkezett nő lesz a felesége, így az ismerkedésnél Mahanandiát nem is a lány neve érdekelte elsősorban, hanem, hogy melyik hónapban született. Az esküvő után Schedvin visszautazott Svédországba, ám férjének erre nem volt pénze. Az asszony hiába ajánlotta fel, hogy kifizeti az út költségeit, Mahanandia ezt nem fogadta el, de megígérte szerelmének, hogy amint összegyűlik elegendő pénz, követi őt Európába. 

Eltelt egy év, de a férjnek még mindig nem sikerült összeszednie a kellő összeget, úgyhogy gondolt egyet, eladta mindenét, majd 60 rúpiáért vett egy használt biciklit. A kerékpárral indult el 1977. január 22-én, hogy Pakisztánon, Afganisztánon és Iránon keresztül elérjen Törökországba, onnan pedig Európán át Svédországba. A hosszú út során jól jött portréfestő képessége, de előfordult, hogy vért kellett adnia egy kórházban ahhoz, hogy pénzt szerezzen élelmiszerre. 

Végül négy hónap és több mint 11 ezer kilométerrel később, május 28-án megérkezett Borås városába, ahol a felesége már várta. 

Amikor meglátott, rohant felém. Mondtam neki, hogy sajnálom, hogy rossz szagom van, de ő csak szorított magához

- emlékezett vissza Mahanandia, aki ma már rajztanárként dolgozik Svédországban, és azóta is boldog házasságban él az egykori svéd diáklánnyal. Két gyerekük született, egyikük közgazdász, a másik helikopter-pilóta. Történetükből egy svéd szerző, Per J. Andersson könyvet is írt.