Egymástól több mint négy kilométerre, de mindössze négy perc különbséggel halt meg egy idős brit párA 93 éves Wilf Russell egy wingstoni otthonban töltötte utolsó napjait, feleségét, a 91 éves Vera Russellt pedig tőle távol, egy kórházban ápolták. A férfi április 5-én, reggel 6.50-kor hunyt el, párja pedig 6.54-kor követte őt – történetükről unokájuk mesélt a Mirrornak.  

Az utolsó dolog, amit mondott nekem, az volt: Mi vagyunk a tökéletes pár, nem igaz?

- idézte fel nagymamája gondolatait Stephanie Welch, aki pár nappal Vera Russel halála után látogatta meg az asszonyt. 

Úgy gondolom, a nagyi már régóta várt a nagypapámra. Már megtört a szíve.

Az idős férfinál ugyanis demenciát diagnosztizáltak egy évvel ezelőtt, pár hónapja pedig annyira leromlott az állapota, hogy muszáj volt otthonba költöznie. Felesége meglátogatta, de Wilf Russel már nem ismerte fel őt. Az asszony emiatt egyre rosszabbul lett, végül kórházba került. Amikor Stephanie Welch utoljára meglátogatta, kinyitotta a szemeit és férjét kereste. Végül anélkül, hogy tudta volna, élete párja már nem él, követte őt percekkel később. 

Russellék szinte még gyerekek voltak, amikor először találkoztak: Vera Russell 16 éves volt, párja két évvel idősebb. A II. világháború alatt jegyezték el egymást, még mielőtt a férfi Észak-Afrikába és Olaszországba ment a brit Királyi Légierővel. Miután Wilf Russell hazatért, feleségül vette szerelmét és mérnökként helyezkedett el. 70 évet éltek le együtt, kettő fiút, 5 unokát, 7 dédunokát és 2 ükunokát hagytak maguk után.

Vera nagyon sokat beszélt a kapcsolatukról, és Wilf mindig mellette állt. Talán ez volt a titok, ami miatt ilyen sokáig kitartottak egymás mellett.