Van egy új Shakira-szám! Mondjuk a világ nem fog tőle a sarkából kifordulni, de azért mégiscsak figyelemre méltó a Me Enamoré című dal, mert teljesen konkrétan az énekesnő férjéről, Gerard Piqué futballistáról van benne szó, illetve arról, hogyan jöttek össze ők ketten, és hogy az énekesnő mennyire szereti két kisfia édesapját, akivel mellesleg összesen tíz gyereket is simán bevállalna.

A dalszöveg megemlíti, hogy Shakirának nem volt megcsinálva a haja és hogy egy csíkos melltartóban volt, amikor először meglátta későbbi férjét, és azt gondolta róla, hogy

ez még csak egy kissrác.

Nem csoda, a korkülönbség közöttük 10 év Shakira javára. Az elég erősen kínosba hajló refrén azt tartalmazza Piquéről, hogy szépek a szemei és szép a szakállacskája is. Nem gyakran jön szembe olyan szerelmes dal, amit egy híresség egy másik hírességhez írt, úgyhogy alább összeszedtük a kedvenceinket.

1. Sonny & Cher – I Got You Babe

Hogy egy jó régi számmal kezdjük: a fenti dal 1965-ben jelent meg és vált azonnal popklasszikussá. Sonny Bono arról írta az I Got You Babe-et, hogy a felnőttek/külvilág rosszallása ellenére mennyire szeretik ők egymást a feleségével, aki természetesen Cher volt abban az időben. Együtt is adták elő ezt a számot, együtt éneklik egymásnak, hogy:

nincs olyan csúcs vagy hegy, amit meg ne tudnánk hódítani, hiszen te itt vagy nekem

2. Madonna – True Blue

Madonna egyik legsikeresebb albuma volt az 1986-os True Blue, amin a címadó dal egy egyszerűségében is nagyszerű szerelmes óda Sean Pennhez, akivel akkoriban éppen friss házasok voltak. A True Blue nem lett olyan gigasláger, mint a Papa Don't Preach vagy a La Isla Bonita ugyanerről az albumról, pedig mindent tud, ami ebben a műfajban kötelező: szexi, felszabadult és fülbemászó. A kedvenc dalszövegrészletünk Madonnától Sean Pennhez:

Az egész világot bejártam, hogy végre találjak valakit, aki olyan mint te

3. Taylor Swift – State of Grace

Taylor Swift szakítós dalairól híres, de annyira, hogy már szinte csodáljuk, hogy hogyan mer valaki kapcsolatot kezdeni vele, amikor borítékolható, hogy az első randitól számított max. két éven belül az énekesnő slágert csinál a románc szomorú végéből. Na de azért nagy nehezen találtunk egy olyan dalt is, ami még a kapcsolat elejét/csúcspontját írja le, még ha ez a kompozíció nem is lett különösebben nagy siker. A szám megjelenésének éve 2012, a címzett Jake Gyllenhaal, és Swift olyanokat énekel róla, hogy 

ez a szerelem bátor és vad.

4. Jason Derulo – Marry Me

Nem, ez nem az a dal, ami a lánykérős videókban szokott lenni, annak az a címe, hogy Marry You és Bruno Mars írta, és nem egy híres emberhez szól, sőt, nem is egy konkrét személyhez. A Marry Me viszont Jason Derulo slágere, aki a komponáláskor Jordin Sparksba volt szerelmes. Nyilatkozott is arról, hogy ez a 2013-as szám kifejezetten Sparksnak íródott, de a pár sajnos egy évvel később szétment. De azért ettől függetlenül még most is szépen hangzik az a dalszövegrészlet, hogy:

a szerelmünk örökké fog tartani, szóval nem kell semmit siettetni

5. John Legend – All of Me

Szintén 2013-as John Legend első olyan dala, ami No1 sláger lett az USA-ban. Ez az All of Me, amit az énekes a feleségéhez, Chrissy Teigenhez írt. Aki ezek után maga is szerepet vállalt a klipben, és akit elég egy kicsit ismerni ahhoz, hogy az ember teljesen jogosnak érezzen egy ilyen szuperlatívuszokkal telepakolt számot arról, hogy ezért a Chrissy Teigenért tényleg meg kell őrülni. Illetve Legend többek között így fogalmaz:

minden porcikám imádja minden porcikádat