Emma Perrier úgy érezte, Mr. Igazival hozta össze a sors, amikor egy társkereső weboldalon megismerte Ronaldót, egy jóképű, fiatal férfit. Miután egy évig rendszeresen cseteltek egymással, a 35 éves étteremvezető gyanakodni kezdett a férfire, az ugyanis sosem volt hajlandó találkozni vele. A lány nyomozni kezdett és kiderült, hogy Ronaldo valójában egy 55 éves üzletember, Alan Stanley. Perriert tehát jól átvágták. 

A lány azonban nem hagyta annyiban a dolgot, elhatározta, hogy megkeresi azt a férfit, akinek a képébe beleszeretett. A csinos arc a 35 éves Adam Guzelhez tartozott, aki tőle 2000 mérföldnyire, Törökországban élt. A sors csavarjaként találkozásukkor azonnal egymásba szerettek, így meg akarják hálálni Stanlynek, hogy összehozta őket.

Először mérges voltam Alanra, amiért átvágott, de most már hálás vagyok, hiszen neki köszönhetem, hogy megismertem életem szerelmét

– mesélte Emma Perrier a Mirrornak, de hozzátette, nem mindenki ilyen szerencsés, akit átvágnak a neten, amint azt olvasóink is mesélik.

Azt hittem, egy 35 éves modellel beszélgetek, de egy 55 éves üzletember volt.

Na de lássuk a történetet az elejétől!

Perrier 2015 szeptemberében csatlakozott az online társkeresőhöz, és amikor Stanley ráírt a kamu profilképpel, teljesen kész volt tőle, hogy milyen jól néz ki: a pasi magas volt, kreol bőrű és nagyon jóképű. Reggeltől estig beszélgettek, és minél többet, a lány annál jobban szerelmes lett a férfibe, akit a képen látott. Stanley néhány dologban egyébként igazat mondott, például, hogy Stratford-upon-Avonban él, 100 mérföldre Emma otthonától, Richmondtól.

Egy év után a lány azért kezdte el érezni, hogy valami nem stimmel, mert Ronaldo soha nem volt hajlandó a videóbeszélgetésekre, főleg nem a személyes találkozókra. Perrier ekkor (2016 szeptemberében) szerzett be egy olyan programot, amivel ellenőrizni lehet a netre feltöltött képek eredetét. Az igazság kiakasztotta.

Néhány kép, amit Ronaldo küldött nekem egy olasz nyaralásról, egy Tripadvisor-fiókra vezetett vissza, és a felhasználó neve Alan volt.

Két héttel később a lány kapott egy újabb képet egy steakről és Ronaldóról, aki azt állította, hogy Zürichben vacsorázott egy újabb kirándulásán. De amikor behelyezte a képet az alkalmazásba, az ugyanarra a Tripadvisor-fiókra kapcsolódott. Perrier szembesítette az igazsággal a férfit, aki beismerte, hogy hazudott és bocsánatot kért. Kiderült, hogy 55 éves, elvált, és vannak gyerekei. Azt mondta, azért használta fel más képeit, mert senki sem állna vele szóba, ha a saját fotóival próbálkozna.

Perrier közben az app segítségével minden olyan képet leellenőrzött, amit „Ronaldo” elküldött neki. Az egyik ilyen fotó egy Twitter-oldalra vezette, ahol látta, hogy a férfi neve Adam Guzel, és Isztambulban él. A lány ezekkel az információkkal rátalált a Facebookon és bejelölte ismerősnek. Később küldött neki egy üzenetet, amelyben leírta neki, hogy visszaéltek a képeivel, és egy éven át beszélgetett valakivel, akről azt hitte, ő az.

Perrier és Guzel ezek után három hónapig csevegett, és 2017 januárjában a lány azt javasolta, hogy videócseteljenek. Perrier végre megnyugodhatott, mert tényleg azzal a pasival ismerkedett, aki a képen szerepelt, ráadásul nyelvi korlátaik sem voltak, mert a férfi tökéletesen tudott angolul. Guzel elmesélte, hogy Törökországban modell és feltörekvő színész. Hét hónapig minden nap beszéltek egymással. A férfi ezután 2000 mérföldnyire költözött, hogy a lánnyal lehessen, és azt tervezi, hogy modellkarrierjét is az Egyesült Királyságban folytatja.

Tudtam, hogy Törökországban vannak emberek, akik ellopják identitásomat, de fogalmam sem volt arról, hogy az Egyesült Királyságban is megtörtént. Egyrészt haragszom Alanre, másrészt hálás vagyok neki

– magyarázta a Guzel a Mirrornak.