A társkereső oldalak védelmében

– ezt a címet adta az alábbi levélnek a beküldője, Lauretta. A levélhez egy bevezető is tartozik, íme.

Véletlenül, böngészések közben jutottam el a Velvet blogjához, és olvasgattam a hozzászólásokat. Talán azért ragadtam billentyűzetet, mert bármilyen toleráns és megértő akar lenni az ember azzal szemben, hogy mások vagyunk, mások az elvárásaink, ki így, ki úgy éli meg a különböző élethelyzeteket, valahol mindenki a saját szemüvegén keresztül nézi a világot, és így nekem is van egy, a saját magam tapasztalatain alapuló véleményem. Nem nőként akarok hozzászólni, hanem emberként, nemtől függetlenül, idézve saját és barátaim tapasztalatait.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Mielőtt elolvassuk ezeket a tapasztalatokat, azért még előrebocsátunk egy dolgot azzal kapcsolatban, amit Lauretta ír a Randiblogban megjelent posztokról: abszolút igaz, amit megállapít arról, hogy mindenki csak negatívumokat hoz fel, főleg a férfiakkal szemben, de csak az elmúlt egy-két hónap leveleire igaz ez. A Randiblog lassan tíz éve működik, és ennyi idő alatt azért jó adag pozitív sztori is megjelent nálunk, valamint a blog szerkesztőjeként határozottan úgy érzem, hogy a férfiak is panaszkodnak ugyanannyit a nőkre, mint fordítva.

Ennyi kiegészítés idekívánkozott, de akkor most végre nézzük, mik Lauretta tapasztalatai, mi történik akkor, ha egy negyvenes nő bevallja az életkorát egy társkeresőn! Örömmel vennénk, ha ön is bekapcsolódna a beszélgetésbe, akármelyik oldalnak is ad igazat – ha az alábbiaktól kedvet kap (reméljük, fog!), írjon a Randiblog e-mailcímére!

Először is a statisztikákról. A mai stabil kapcsolatoknak a 20%-a internetes társkeresőként kezdődik. Ez még mindig messze elmarad a „barátaink mutatta be egymásnak” felállástól, ami a mostani házasságok 64%-áért felelős. De akkor, amikor a társkeresők világszerte több száz millió regisztrált felhasználót tartanak számon, akkor a 20% már jelentős mennyiségű biztos és stabil párkapcsolatot jelent.

A Velvet blogjában eddig még csak negatív bejegyzésekkel találkoztam, azzal, hogy miért is lehetetlen és esélytelen egy nőnek kapcsolatot találnia (mert túl öreg, meg a férfiak gyatrák, meg a férfiaknak csak az életkor meg a test számít, meg hova lettek a férfiak, egzisztencia nélküli lúzerek keresnek csak online); a férfiak részéről kevesebb a negatívum, de ez betudható annak is, hogy közülük talán kevesebben fognak beírni az internetes társkeresésük kudarcairól.

Igen, igaz, hogy az emberek 53%-a hazudik a bemutatkozó oldalán. Mindenki hazudik. Te is, ő is, én is. Mindenki. Egy személyes beszélgetés során átlag 3-szor 10 perc alatt. Ez hozzátartozik az emberi mivoltunkhoz, ahhoz, hogy másként látjuk saját magunkat a fejünkben, mint amit a tükör mutat. És hol a legegyszerűbb módosítani, szépíteni egy kicsit? Igazi név és arc nélküli, szembesítés és lebukás veszélye nélküli weboldalon. De ettől függetlenül, bár lehet, hogy frusztráló pár próbálkozáson megy keresztül az ember, mégiscsak eljön az az ember, akire várunk, hacsak nem túlzóak az igényeink, vagy nem képzelünk túl sokat magunkról.

Én is interneten ismerkedtem meg a barátommal, három évvel ezelőtt. A kapcsolatunk azóta is tart, azóta már együtt élünk. Én nőként 46 éves voltam, amikor felregisztráltam az oldalra, és 46 évet írtam be életkornak. A barátom 51 volt akkor, szerintem ideális felállás, bár nem érdekelt volna sem az, ha 10 évvel idősebb, vagy mondjuk hárommal fiatalabb lett volna. Nem ez számít.

Ami a férfiakat illeti, nem egy barátom keresett és keres barátnőt internetes társkeresőn. Miután egy korosztályba tartozunk, a 45-50-esek tapasztalatairól tudok beszámolni. Pontosan az ellenkezőjét hallom ezektől a férfiaktól, mint amit Emília és Isméria állít.

Nem akarnak fiatalabb nőkkel randizni, mert képtelenek két közös gondolatra egy náluk 15-20 évvel fiatalabb nővel. Ahogy Emília is mondta, fontos, hogy a másik is tudja, mi a Süsü, a sárkány. Miért gondolják a nők, hogy a férfiaknak nincs igényük erre? Közös érdeklődési kör, a szexen túl… A kollégáim között van két házaspár, akik internetes társkeresőn találtak egymásra, az egyik párnak azóta kislánya született, a másiknak azóta két gyereke van, mindegyik kapcsolat több, mint tíz éves. Ők a 30-40-es korosztály.

Úgyhogy kedves mindenki, aki társkeresőn próbál kapcsolatot keresni, igen, lehetséges, igen, van igaz szerelem, függetlenül attól, hogy hány éves vagy, bármikor rád találhat. Csak nyisd ki magad, tedd félre a negatív benyomásokat, ne keress görcsösen és hagyd, hogy megtaláljon. Persze, hogy sok olyan van, aki nem fog passzolni, aki nem hozzád való… Azokat szépen el kell engedni és sérülés nélkül haladni tovább. És hogy még egyszer visszakanyarodjak Emília leveléhez, nincs igazgyöngy… Lehet, hogy csak egy fekete kavics, és mégis igazgyöngynek fogod látni. Ez a szerelem.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
46 éves voltam, amikor felregisztráltam, 46 évet írtam be

Mi történik, ha egy negyvenes nő bevallja az életkorát egy társkeresőn? Olvasónk ezt tette, a végeredmény meglepő lesz a Randiblog olvasóinak.

2 · Oct 18, 2017 03:30pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments