Kedves Zsombor! Olvastam a cikket, és csak üdvözölni tudom, hogy vannak a mostani generációban olyan éleslátású fiatalemberek, mint te.

Ez itt a Randiblog Inbox

A Randiblognak ebben a posztsorozatában olvasóink névtelenül, e-mailben beküldött leveleit közöljük, minimális változtatással, tartalmi ellenőrzés nélkül. Ezeket tehát nem a Velvet szerkesztősége írja. Ha bármilyen kérdése maradt, kattintson ide!

Alapszabály a Randiblogban, hogy az álneveket mi adjuk, és akkor is megváltoztatjuk őket, ha a beküldő maga is beküld egy álnevet. Most így év végén viszont teszünk egyszer egy kivételt: ehhez a levélhez ugyanis a Retro Nagyi aláírás tartozott. Retro Nagyi egy korábbi, fiatal olvasónknak válaszol, aki arról írt, nem találja a mai fiatal lányokban, ami számára vonzóvá tenne egy nőt, ezért inkább az idősek körében keres.

Retro Nagyi nemhogy jól tudja, miről van szó, azt is elmeséli, hogy mi volt a helyzet az ő gyerekkorában Magyarországon, és hogy ez miként hatott arra, hogy kialakuljon mindaz, amire most a férfiak panaszkodnak. Egy rövid, de annál érdekesebb levél ez, valószínűleg önnek is sok minden eszébe fog jutni az alábbi pár bekezdést olvasva. Ha így lesz, kérjük ossza meg velünk gondolatait-tapasztalatait! A Randiblog e-mailcímére bármikor beküldheti levelét, akár most azonnal is.

Hol is kezdjem?

Időben az előző század derekáig, a háború utáni 50-es, 60 -as évekig kell visszanyúlni. A háború után kevés férfi tért vissza, az itthon maradt lányok nem tudtak szeretetből és szerelemből házasodni, ezért vagy vénlány maradt, vagy beteg emberhez ment hozzá, vagy érzelmek nélkül, érdekből tették. Következésképp az így létrejött házasságok vagy jók vagy rosszak voltak, de a megszületett gyermekek vidéken elmaradott térségekben éltek, csak kevesen, de annál tudatosabban városokban költöztek.

Kinek jobb, kinek kevésbé jó élete lett a szocializmus alatt, de ezek a szülők azt vallották, hogy mindent megadnak majd a gyermekeiknek, nehogy hiányt szenvedjenek bármiben is. Dolgoztak éjjel-nappal, és felnevelték többnyire elkényeztetett lányaikat. A mama azt mondta a lányának: látod, mit összeszenvedtem egy lakásért, szültem három gyereket is, és hova jutottam. Kvázi elmagyarázta a lányának: csak pénzes partihoz menj, mert csak így tudsz kitörni. Ezért ha most találkozol egy fiatal nővel, úgy kezdi, van pénzed? Van autód? – Lehetsz a barátom!

Érzelem, szerelem szenvedély? Intellektus, tudás, akaraterő, kitartás? Minek, csináltatok magamnak egy gyereket, kiidegelem a palit (addigra van már kégli is), mert nem csóróhoz mentem hozzá, így enyém a lakás, te meg, drágám, menj a francba...

Sajnos ezt látom többnyire, ez a személyes tapasztalatom, kedves Zsombor! Ha egy lány akkor is szeret, ha csak egy lukas cipőd van, és kitart melletted, ha egy szelet kenyeret esztek ketten, az jó – a többi csak érzéki csalódás.

Üdvözlettel: Retro nagyi

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Vagy vénlány maradt, vagy beteg emberhez ment hozzá

Abból a generációból írt valaki a Randiblognak, amelyikben a nőknek még nem volt annyi lehetősége, mint a maiaknak. De innen származik minden mostani gond.

0 · Dec 28, 2017 12:35pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments