A Victoria Milan egy olyan internetes szolgáltatás, ahol házasságban vagy tartós kapcsolatban élők kereshetnek maguknak szeretőt. Többször is végeztek már kutatást a náluk regisztrált felhasználókkal, és most megint érkezett tőlük egy sajtóközlemény arról, hogy a félrelépő férfiak hány százaléka használ óvszert a szeretőjével.

Az alábbi legördülőben olvasható szöveg szerzője maga Sigurd Vedal, a Victoria Milan alapítója, aki azt írja, 21 ország több, mint 12 000 felhasználójával végezték el a felmérést, és közülük átlagosan 11% mondja azt, hogy amikor félrelép, szeretőjével óvszert használnak. Az adat természetesen azért megdöbbentő, mert ha ezek a férfiak feleségükkel (vagy állandó partnerükkel) is élnek szexuális életet, akkor nyilván nemcsak magukat teszik ki a nemi betegségek kockázatának, hanem feleségüket (állandó partnerüket) szintén.

A sajtóközlemény nem említi, de az óvszerre természetesen nemcsak a HIV elleni védekezés miatt van szükség. Ott van többek között a nemi betegségek között kevésbé veszélyesnek tekintett, néha teljesen tünetmentes chlamydia is, amely nőknél meddőséget okozhat, és amit egy feleség könnyen elkaphat, ha a férje szexuálisan érintkezik egy fertőzött nővel. Egy dolog titokban félrelépni, de egy másik a partnerünket tudtán kívül ilyen kockázatnak kitenni, az alábbi adatok azonban azt mutatják, hogy a magyar férfiak 95%-a szerint ez belefér. Nyissa meg az alábbi legördülő keretest, amiben még több adatot talál a Victoria Milan felmérésével kapcsolatban.

A sajtóközleményt itt olvashatja el

A partnered megcsalása és az egészségetek megóvása is rajtad múlik!

Írta: Sigurd Vedal

A közelmúltban az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) által közzétett 2016-os éves Epidemiológiai Jelentés szerint összesen 29 444 HIV-fertőzött embert diagnosztizáltak az EU/EGT 31 országában. De a HIV nem az egyetlen olyan betegség, amely a felelőtlen szex következtében kialakulhat. Más betegségek, mint a pneumocystis pneumonia, a tüdő- és/vagy extrapulmonális tuberkulózis vagy a nyelőcső-candidiasis, nagyon megnehezíthetik az életed és a veled szoros kapcsolatban állókét is.

Miután 21 ország több mint 12 000 felhasználójával végeztünk el egy felmérést, rájöttünk, mennyire meglepően alacsony a házasságon kívüli kapcsolatokban az óvszerhasználat átlagos aránya, és mennyire kockázatos ez nem csak azok számára, akik ilyen házasságon kívüli viszonyt folytatnak, hanem a házastársaik számára is, akikre potenciálisan hatással lehetnek az így kialakuló egészségügyi kockázatok.

A felmérésben részt vevő, a victoriamilan.com-ra 21 országból regisztrált 12 104 aktív férfi felhasználó közül csak 11 százalék ismerte el, hogy azok a nők, akikkel viszonyt folytatnak, óvszer viselésére kötelezik őket a szexuális együttlét során. Magyarországon vagy Ausztriában ez az arány megdöbbentően alacsony, mindössze 5 és 6 százalék! Felmerül tehát a kérdés: elég komolyan vesszük-e a házasságon vagy hosszú távú párkapcsolaton kívüli viszonyokkal járó egészségügyi kockázatokat?

Tavaly nyáron az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint a szexuális úton terjedő betegségek egy újabb járványát regisztrálták, amiért sokan a házasságon kívüli viszonyokat okolják. A párkapcsolaton kívüli viszonyok során történő óvszerhasználat figyelmen kívül hagyása nem csak a te egészségedre nézve jelent kockázatot, de ezzel a párodat is elveszítheted. Gondolj csak bele: ha te és azok, akikkel viszonyt folytatsz, nem törődtök azzal, hogy mennyire fontos a szexuális úton terjedő betegségek megfelelő védekezéssel történő megelőzése, szerinted meddig tart, amíg a párod rá nem jön, hogy megcsalod? Viszonyokat folytatni egyéni döntés kérdése, azonban a te és a párod egészségének megóvása kötelesség!

Sigurd Vedal amerikai-norvég vállalkozó és az online társkeresés világának meghatározó alakja, aki jelenleg felváltva tartózkodik Budapesten és Oslóban, ahol a három gyermeke él. Alapítója és vezérigazgatója a Victoria Milannak, amely a diszkrét viszonyt kereső házasok és párkapcsolatban élők egyik vezető közösségi hálózata. Ezen kívül két további online márkát is alapított és igazgat, amelyek célja, hogy piacvezető technológiák és elképzelések segítségével forradalmasítsa az online társkeresés világát: a RichMeetBeautifult, amely egy online sugar társkeresési közösségi hálózat, valamint a NextLove-ot, az elváltak és egyedülálló szülők legnagyobb európai közösségi hálózatát.