Ha szokta olvasni a PostSecretet, akkor tudja, hogy ez egy olyan oldal, amelyen képeslapok szerepelnek: egy Frank nevű ember kapja mindet, és az a közös bennük, hogy különböző emberek valahogy megfogalmazzák az őket nyomasztó dolgokat rajtuk, majd név nélkül elküldik neki. (Ha nem szokta, még most sem késő elkezdeni, nagyon érdekes, és ráadásul teljesen reklámmentes.)

Az oldal Instagramján a napokban kiemeltek egy képeslapot, amin őszinte tanácsok szerepelnek ahhoz, hogy egy társkereső hogyan találja meg a boldogságot. Elég józannak és átgondoltnak tűnik, viszont hiába kerestük sokáig, nem találtuk nyomát annak, hogy ez egy online fellelhető forrásból származó útmutató lenne, szóval meghivatkozni ennél jobban nem tudjuk. Íme:

 Mit gondol róluk? Nézzük őket egyenként! 

1. Foglalkozz kevesebbet azzal, hogy kedvel-e, és többet azzal, hogy egyáltalán te kedveled-e.

2. A visszautasítás nem annyira szól a személyednek, mint amennyire annak érzed. Valakit kedvelni, valaki által kedvelve lenni sokkal inkább szól az összeillésről, mint arról, hogy valaki összességében mennyit ér.

3. Legyen elég abból, hogy olyat választasz, aki nem téged választ. Ha nem kölcsönös, minek hajszolni?

4. Kérdezd meg magadtól: barátkoznál ezzel a személlyel, ha testileg nem vonzódnál hozzá? Légy őszinte.

5. Légy tisztában azzal, mit akarsz adni a kapcsolatban, nem csak azzal, hogy mit vársz tőle. Milyen egyedi értéket teszel hozzá a partneri viszonyotokhoz?

6. Tudd, hogy mit szeretnél egy potenciális társtól. Miben nem alkuszol? Mivel kapcsolatban vagy rugalmas? Aztán fejezd ki az igényeidet, ne csak gondolj rájuk.

7. Ne döbbentsen meg a [mintaként] ismétlődő viselkedés. Például, ha valaki rendszeresen bizonyítja, hogy nem jó az üzengetésben, ne várd el tőle, hogy az lesz. Ismerd fel a mintákat és higgy bennük.

8. Nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy szeressenek. A „tökéletesség” idegenül hat. Nem tudsz hozzá kapcsolódni. Mindannyiunknak vannak hibái és gyengeségei, elismerni őket az egyik legvonzóbb dolog, amit tehetünk. A megfelelő személy el fogja fogadni mindazt, amiről korábban azt gondoltad, hogy titkolnod kell.

9. A szerelmi életed az életednek csak egy területe. Ne felejts el a többiről is gondoskodni. Próbáld magad elé képzelni, hogy a társadat leszámítva milyen lenne az új életed, amelyet szeretsz? Gondold ki részletesen.

Mit gondol ezekről a tanácsokról?

A borító-és a címlapkép a Bridget Jones naplója című film pillanatképei.