Nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus-járvány és a házi karanténban eltöltött idő alatt többen keresték fel unaloműzésként vagy éppen stresszkezelésként a felnőttfilmes platformokat. Akad olyan is, aki pornófüggővé vált az utóbbi időben. 

Sophie Blackman a Daily Star című brit napilap riportjában mesélt arról, ő miként élte meg szingli nőként, hogy nem lehetett alkalmi szexpartnere a járvány idején. 

A vírustól tartva nem kavartam senkivel. Nem meglepő módon egyre több felnőttfilmet kezdtem el nézni. Hosszú hónapokon át csak a fantáziálgatás volt nekem, bármire rákereshettem. Úgy kényeztettem magam, hogy közben erotikus filmeket néztem, ráadásul jóval több időt töltöttem el ezzel, mint korábban bármikor. Teljesen megváltozott a szexuális életem a karantén alatt. Annyira hozzászoktam ehhez, hogy most már nehézséget okoz nekem a csúcsra jutni.

– vallotta be Blackman, akinél kezdett olyan méreteket ölteni a pornófogyasztás, ami később komoly problémát okozott.

Amikor enyhítettek a szigorításokon, már nem is éreztem késztetést arra, hogy új embereket ismerjek meg. A pornófilmek és a szexjátékok teljesen betöltötték azt az űrt, amit a párom hiánya okozott. Már nem is akartam kikezdeni senkivel, nem hozott lázba az, hogy ágyba bújjak egy férfivel. Nem tudok elélvezni, csak ha pornót nézek, annyira hozzászoktattam magam ehhez.

– fogalmazott a fiatal nő, aki végül egy szakember segítségét kérte, hogy kezelhesse pornófüggőségét. A szexterapeutával alaposan kivesézték, mi okozhatja nála a problémát, ám ezekre már nem tért ki a riportban. 

Borítóképünk illusztráció!