Minden bűn megbocsátható, vallja ezt egy ohiói nő, aki filmbe illő módon éppen a bátyja meggyilkolásával vádolt férfibe szeretett bele. Crystal Strauss és az 57 éves John Tiedjen között azt követően lobbant lángra az a bizonyos szikra, hogy a nő levelezni kezdett az elítéttel. A nem mindennapi szerelmi történetről a Daily Mail számolt be.

A lap riportja szerint John Tiedjen összesen 32 évet ült börtönben. Ő volt az elsőszámú gyanúsított Strauss féltestvére, vagyis Brian McGary halálának ügyében, miután megtalálták az ujjlenyomatát a gyilkos fegyveren. Ők ketten egyébként lakótársak voltak, együtt nőttek fel.

McGary 1989 áprilisában hunyt el, testén több szúrt és lőtt sebet találtak. Bár Tiedjen határozottan állította, hogy semmire nem emlékszik arról az estéről, amikor a 18 éves McGary-t megölték, a bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte. Később beismerő vallomást tett: állította, önvédelemből lőtte le McGary-t. A vallomását aztán visszavonta. 

Bármi is történt, az áldozat testvére, Strauss nem neheztel Tiedjenre. A nő a levelében azt írta az elítélt férfinek, megbocsátja neki, amit tett. A levelezések nem maradtak abba, és az üzenetek végül összehozták őket. Idén júliusban keltek egybe.

Van valami közös bennünk. Brian elvesztése.

– magyarázta Strauss.

Tiedjent óvadék ellenében nemrég szabadlábra helyezték, a házi őrizetben lévő férfi így clevelandi otthonában mondhatta ki a boldogító igent. Ügyét néhány héten belül újratárgyalják, mert jogi képviselői újabb bizonyítékokat találtak, amelyek bizonyíthatják ártatlanságát.