Bár Steve eleinte úgy érezte, hatalmas szerencséje volt azzal, hogy 16 éves korában éppen a legjobb barátja édesanyjával, a nála húsz évvel idősebb Jane-nel vesztette el a szüzességét, ma már nem tud erre az emlékre jó szívvel gondolni. Harminc évvel a történtek után pszichológusnál kötött ki.

A Steve álnevű férfi a news.com.au riportjában mesélte el történetét. Mint kiderült, a nővel mindig is megvolt közöttük az a bizonyos szikra: gyakran hazavitte őt a suliból, megkülönböztetett figyelemben részesítette a fia többi haverjához képest. A nő szexuális közeledése Steve-et mégis váratlanul érintette. 

Hajnali két óra felé járhatott, amikor a buli után arra ébredtem, hogy Jane betoppan hozzám a nappaliba, kicipzározza a hálózsákomat, és bebújik mellém. Tizenhat éves voltam, és bár nem ez volt az első alkalom, hogy berúgtam, hasonló korábban soha nem esett meg velem. Lehet éppen az ital miatt volt, de nem is igazán ért sokként a dolog, amikor Jane szenvedélyesen megcsókolt. Bár eléggé fiatal voltam hozzá, mindig is éreztem, hogy vonzódik hozzám, mindig nagyon figyelt rám. Szingli anyuka volt, nagyon vonzó, nem nézett ki 36 évesnek. Aznap este, amikor a legjobb barátom 16. születésnapját ünnepeltük, elvesztettem vele a szüzességemet. Én is akartam, és nagyon élveztem, egy pillanatig sem volt kellemetlen. Szerelmeskedésnek éltem meg, nem pusztán szexnek: mintha szerelmesek lettünk volna egymásba, a 36 éves nő a 16 éves fiúba. 

– kezdett bele a történetbe Steve. A férfi azzal folytatta, hogy intim együttlétük után Jane eléggé furcsán viselkedett vele, főleg másnap reggel, de tudta, hogy arról, ami köztük történt, soha nem beszélhet senkinek. Később több alkalommal is lefeküdtek egymással, titokban találkozgattak, hogy szexeljenek. 

Úgy hat hónappal később azonban Jane elkezdett randizni valaki mással. A románc nagyon megviselte Steve-et, aki nem értette, miért nem tarthat örökké a nővel való viszonya.

Soha nem merültünk mély beszélgetésekbe a kapcsolatunkat illetően, és Jane majdhogynem azonnal túllépett rajtam. Megszakította velem a kapcsolatot, többé már nem fuvarozott haza a suliból, és nem találkozgattunk titokban. Mivel nem mondhattam el senkinek, csendben szenvedtem.

– vallotta be Steve, aki éveken át úgy gondolta, Jane-nel való szexuális kalandja ártalmatlan volt. 

De már egy éve terápiára jár, mert ez a románc végül is nagy mértékben kihatott az életére. Szorongása, depressziója, alkohol- és drogproblémája, valamint önértékelési gondjai miatt kérte egy pszichológus segítségét. 

Steve most 46 éves és elvált. Számos rossz és mérgező kapcsolatot tudhat maga mögött, mert a Jane-nel való viszonya a szexhez való hozzáállását is nagy mértékben befolyásolta. A férfi minden szexuális kapcsolatára egyből szerelemként tekintett, de nem a mindennapi értelemben véve. Steve szerint egy szerelemben nincs kifejezetten szükség intimitásra, a szexhez pedig csak egy jó hely és egy készséges partner kell.

A szex számomra nem volt több egy bűnös élvezetnél, én nem azért szexeltem, hogy a szeretetemet kifejezzem. Ma már másképp látom. Jane-t sem hibáztatom a dolgokért, amik köztünk történtek, de ma egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy szerencsés volt éppen vele lefeküdni először. 

– zárta sorait a férfi, aki pszichológusával mindezek mellett a gyerekkori traumáit is megpróbálja feldolgozni.

Cikkünk vezető képe illusztráció!