Bár nem gondolnánk, de egy heves csókcsatából is történhet baj, főleg, ha a nyakpuszi kicsit erősebbre sikeredik és véraláfutás lesz belőle. Egy új-zélandi nő például azért bénult le, mert sztrókot eredményezett nála az, hogy a barátja kiszívta a nyakát. 

A hátborzongató történetről a Daily Star riportja szerint egy orvos, dr. Karan Rajan számolt be, méghozzá a TikTok-on, ahol újabban megint trend lett véraláfutásos nyakkal videókat csinálni. Egy lány például habverővel igyekezett vörös foltokat gyártani a nyakára, Rajan emiatt mesélte el a történetet.

Néhány évvel ezelőtt egy új-zélandi nő éppen tévét nézett, amikor észlelte, hogy valami nem oké: lebénult az egyik karja. Kórházba siettek vele, és az orvosok a tünetei alapján nem értették, mi történhetett, míg észre nem vették, hogy a nő nyakát egy ponton, éppen a nyaki ütőérnél kiszívták. Ez az artéria a fejet és a nyakat oxigéndús vérrel látja el, könnyen ki lehet tapintani. Az új-zélandi nő sztrókját egy vérrög okozhatta, ami abból indult el, hogy kiszívták a nyakát. Ritkán fordul elő ilyesmi, de eddig legalább három esetet jelentettek.

– mesélte a TikTokon Karan, akit már több mint 4 millióan követken a platformon. A történettel  sokakat megrémített a népszerű videómegosztoló oldal felhasználói közül, de sokan nem hitték el neki, hogy ilyesmi megtörténhet. 

@dr.karanr

Hickey story ##hickey ##schoolwithdrkaran ##learnontiktok ##storytime @thesecrethoebag

♬ Home - Edith Whiskers

Cikkünk vezető képe illusztráció!