shutterstock 1378754111

Ezt jelentheti, ha turkál a párja telefonjában - a pszichológus válaszol

2021.10.06. 16:41

Chloe Powell a TikTokon mesélte el egy videóban, hogyan jött rá, hogy a párja megcsalja őt. Az FBI által is megirigyelhető módszerek azonban hosszú távon nem tesznek jót egy párkapcsolatnak sem. 

Powell elmondta, hogy már egy ideje gyanakodott, hogy szerelme hűtlen hozzá, ám bizonyítéka nem volt, ezért úgy döntött, hogy belenéz a partnere készülékébe, majd lenyomozza őt az Instagramon keresztül – írja az Indy100.

A módszere a következő volt: 

Megkereste azt a helyet, ahová a  párja ment, majd megnézte azoknak a hölgyeknek a profilját, akik szintén akkor megjelölték ugyan azt a helyet egy posztban vagy Instagram-sztoriban.

Ezeket a bejegyzéseket alaposan szemügyre vette, hátha kiszúrja rajta a barátját. Sikerrel is járt, ám részleteket nem közölt a lebuktatásról. A videóját több mint 920 ezerszer nézték meg.

@chlopowell2

MI5 or the FBI please employ her… ##fyp ##BeBold ##psycho ##investigator ##mi5

♬ original sound - Chloe Powell

Kíváncsiak voltunk, mit gondol az esetről egy szakember. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus a Velvetnek elmondta, miért nem jó, ha kutakodunk a párunk telefonjában, még ha gyanakodunk is.

Mindenkinek joga van egy privát szférához. Minden embernek szüksége van egy saját élettérre, hiába élünk mellette társas kapcsolatban. A szerelem elején van egy nagy összeolvadás, majd normál esetben idővel mindenki újra nyitni kezd a barátok felé. Azt gondolom, nem célravezető, ha valaki kutakodik a párja telefonjában, elolvassa az üzeneteit, megnézi a közösségi felületeit. Hozzáteszem, ha racionálisan nézzük, a párkapcsolatok nagy százalékában az egyik fél legalább egyszer belenéz a partnere készülékébe, ám míg a nagy többség elszégyelli magát és soha többé nem teszi meg újra, vannak, akik a tettük függőjévé vállnak. Ilyenkor nem csak a párkapcsolatában, hanem önmagában is károkat okoz, hiszen ez azt jelenti, hogy valamilyen belső bizonytalansággal küzd, mellyel lehet, hogy érdemes lenne szakemberhez fordulnia

– mondta a szakember. Arra is rákérdeztünk, mi lehet az oka annak, ha valaki rendszeresen turkál a másik dolgai között.

Erre nem lehet egyértelműen válaszolni, hiszen ahány személyiség, annyi indok. Szerintem, ha valaki minden nap ellenőrzi, hogy mit csinál a párja, az már inkább rólunk szól, mintsem kettőnkről. Például egy saját kora gyerekkori élmény hatására is kialakulhat ez a cselekvés, nem feltétlen a másik fél megbízhatatlansága miatt. Az érintett önjelölt nyomozó azt is érezheti, hogy lecserélhető, nem ő a legfontosabb a párja életében. Ezek az emberek nem betegek, csupán a személyiségükben van egy olyan elakadás, amely nem hagyja nyugodni őket. Negatív érzéseket, szorongást és félelmet kelt, ha esetleg nem tud belenézni a készülékbe, ami hosszútávon borzasztó romboló hatással bír. Meg kell említenem, hogy a közösségi oldalak sem tettek jót a kapcsolatoknak, a női és férfi önértékelésnek. Meg kell tanulnunk tudatosan használni ezeket a felületeket.

– tette hozzá Skultéti-Szabó Katalin.