Tizennyolc évvel ezelőtt őszinte szerelem szövődött egy most 83 éves angol dédnagymama, és egy 44 éves, betegeskedő férfi között. Találkozásukkor a hölgy 65, a férfi pedig 26 esztendős volt. Edna néni állítása szerint a szex is a mai napig működik közöttük Simon állapota, és az ő kora ellenére.

Edna építőmérnökként dolgozott, mielőtt a hatvanas éveit elérve nyugdíjazták. Ezt követően sem hagyta abba a munkát, egy színház orgona klubjában vállalt titkárnői állást. A zene szeretete hozta össze kettőjüket 2003-ban.

Simon éppen egy koncertre igyekezett az Odeon moziépületébe, ám mire odaért, az előadás már kezdetét vette. A férfi a vészkijárathoz sietett, ahol Edna nyitott ajtót.

Szerelem volt első látásra

– kezdte a férfi, akinek ezelőtt még sosem volt barátnője, a 152 centit épphogy csak meghaladó magasságával pedig nem csak fiatalabbnak, de alacsonyabbnak is bizonyult Ednánál.

Ott állt egy szép, fekete kosztümben, és kitárta a karjait. Szó szerint egymásba estünk. Azt gondoltam magamban: eléggé rendben van...

– mesélte a férfi, akivel egyazon ízlésük miatt hasonló körökben mozogtak.

Folyamatosan egy „vicces kis emberről" hallottam, akit Simon Martinnak hívnak. Gondoltam, az útjainknak valahol keresztezniük kell majd egymást. Végül egy közös barátunk mutatott be minket egymásnak, majd egy kedves csevej után után nyomtam egy csókot az arcára. Ő átölelt, erre én odaszóltam a barátunknak, hogy ez a férfi aztán szeret ölelkezni, nemde? Majd arra gondoltam: vajon miért nem akarom elengedni?

- elevenítette fel megismerkedésük emlékét Edna.

A 'fiatalok' ezt követően hónapokon át leveleztek, órákat beszéltek telefonon, és folyamatosan összefutottak különböző orgona koncerteken szerte az Egyesült Királyságban. Egy napon aztán, egy koncertet követően elcsattant közöttük az első csók Weston-super-Mare tengerparti városának mólója alatt.

Mielőtt összejöttünk volna, öt órán át telefonáltunk éjjelente, miután pedig hozzám költözött, minden este eljátszotta nekem a Goodnight, Sweetheart (Jó éjszakát, Édesem - a szerk.) című dalt az elektromos orgonáján. Én pedig minden alkalommal megkönnyeztem

– árulta el a dédnagymama.

Szerelmük 2005-ben vált publikussá, a kettejük között lévő korkülönbség miatt pedig egyből címlapokra is kerültek. A cinikusok azt állították, hogy Edna csak egy naiv selyemfiút keresett magának.

A kritikákra a pár hamar rácáfolt: 2007-ben hivatalosan is összekötötték az életüket, sőt, hat évvel ezelőtt újra letették egymásnak házastársi esküjüket. Bár a mai napig érik őket támadások, a negatív hangokkal nem foglalkoznak. Kapcsolatuk virágzik, az idős hölgy bevallása szerint pedig a szex is remekül működik közöttük.

Ugyan úgy megvannak az intim pillanataink, mint bármelyik más párnak. Gyakran az utcán is megállunk, hogy csókolózzunk egy baromi jót. Nyilvánosan sem gátolt minket soha semmiben a kettőnk közt lévő korkülönbség. Simán megcsókolom a nyakát és belecsípek a fenekébe a szupermarket kellős közepén, ő pedig zavartalanul pengeti a melltartóm szárát a kasszasorban. Csináljuk, amit két szerelmes csinál, az otthonunkban ugyan úgy. Ülünk és ölelkezünk egymással a kanapén, miközben fogjuk egymás kezét mint két gyerek

– mesélt mindennapjaikról a 83 éves Edna Martin, aki férjével kismalacnak kezdte becézni egymást az utóbbi években. Ez az időszak azonban nem csak beceneveket, hanem megpróbáltatásokat is hozott a szerelmes pár számára.

Simon, aki kiváló orgonistaként rendszeresen turnézott szerte az országban, kénytelen volt idejekorán nyugdíjba vonulni, miután kettes típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála, és egy veseátültetésen is át kellett esnie. A férfi ezen kívül diszlexiában (olvasási probléma - a szerk.), diszpraxiában (ép idegrendszer mellett jelentkező mozgászavar - a szerk.) és Asperger-szindrómában (az autizmus egy enyhébb formája - a szerk.)  is szenved, ugyanakkor a mai napig elég egyetlen egyszer meghallgatnia egy zeneművet ahhoz, hogy utána fejből maga is el tudja azt játszani.

Jobban szeretjük egymást, mint valaha. A szerelmünk az évek során csak egyre nőtt, és ez egyszerűen csodálatos. Simonnak ugyan megvannak az egészségügyi problémái, és én egyre jobban öregszem, de ismerünk bárkit is, aki fiatalodna? Csak arra kell figyelnem, hogy megfelelő módon etessem. Ugyan van már egy kis problémám a járással, és ezért kevésbé vagyok mobilis, de ahogy öregszik az ember, ezek a dolgok bekövetkeznek. Mi támogatjuk és szeretjük egymást. Nem is lehetne jobb az életünk, hiszen a szerelmünk folyamatosan egyre nagyobb, és nagyobb lesz

– szögezte le mosolyogva Edna, akinek előző, 37 évig tartó házasságából két gyermeke született, a jelenlegi párjánál 15 évvel idősebb, most 59 éves Lorraine, és az 57 éves Russell.

A korkülönbség ellenére gyermekei teljes vállszélességgel támogatják az időközben dédnagymamává vált édesanyjukat. Sőt, Russellnek közös hobbija is akad Simonnal, ugyanis mindketten a számítógépek szerelmesei. Mi több, Edna fia minden évben üdvözlőlapon köszönti fel Simont Apák napján, édesapjának szólítva a férfit. Simon pedig a mai napig töretlenül játssza szerelmének esténként az asszony kedvenc nótáját, a Goodnight, Sweetheart című dalt.