Egykor a vagyon megőrzése miatt még bevett szokás volt, de szerencsére egy jó ideje kiment a divatból, hogy testvér testvérrel háljon. Mi van azonban akkor, ha valaki a tudtán kívül szűri össze a levet a saját vérével? Első hallásra ez elképzelhetetlennek tűnik, egy lány azonban fél randizni, mert nemrég derült ki a számára, hogy 49 testvére van, akikről semmit sem tud.

És hogy ez hogy történhetett meg? A New Jersey-ben élő 23 éves Izzy egy TikTok-videóban mesélt arról, hogy 2018-ban DNS-tesztet csináltatott, hogy kiderítse származásának pontos helyét. 

A felvételt azzal kezdi, hogy nincs is benne annyi olasz vér, mint azt gondolta. Eddig rendben is van, ezt követően azonban olyan történetet mesél el kiírásokkal - és egy, egyébként igen találó zenei aláfestéssel -, amelyet első blikkre azonnal megkérdőjelezünk.

Kaptam egy üzenetet egy ismeretlen nőtől, aki arról érdeklődött, hogy rokonságban állok-e egy bizonyos személlyel vagy családdal, mivel a tesztem eredményei megegyeztek az ő lányának eredményeivel

– kezdte Izzy.

Számunkra itt egy kicsit gyanús kezdett lenni a történet, hiszen hogyan is lehetne tisztában a lány eredményével egy számára teljesen vadidegen nő? Az EU-ban például egy ilyen eset elég durván ütné az Általános adatvédelmi rendeletet (GDPR).

@izzyvn_98

what a life lol #donorbaby #triplets #siblingcheck #ancestrydna #IDeserveTuitionContest #fypシ #ZFlipClackdown

♬ original sound - Sarah Cothran

Mindenesetre Izzy, aki egyébként az ismeretlen hölgy kérdésére nemmel válaszolt, a következőképpen folytatta a történetét: 

Megkérdezte, hogy egy spermadonortól születtem-e, mert az ő lánya úgy fogant. Teljesen ki vagyok akadva, hiszen a lány a testvérem lehet, ugyanis donor bébi voltam

– magyarázta a lány, akit egy leszbikus pár nevel. A szülők ezért kértek spermabanktól segítséget annak idején.

Levelezni kezdtem a nővel, aki egy idő után felhívta a figyelmemet egy Facebook-csoportra, ahol állítólag azok az anyák gyűltek össze gyermekeikkel, akik ugyan annak a donornak a mintáját kapták. Végül csatlakoztam a csoporthoz, és kisült, hogy több mint ötvenen vagyunk féltestvérek ugyan attól a férfitól, nem mellesleg mind különböző korúak. Mind azon pánikolunk, hogy hány testvérünk lehet még szerte az országban, és hogy mi lesz, ha véletlenül egy féltesónkkal hoz minket össze a sors a jövőben, aki esetleg nem tudott erről a csoportról?

– fejtette ki aggodalmát a lány, akinek egyébként két édestestvére van, édesanyja ugyanis hármasikrekkel lett terhes az in vitrót követően. Két fiútestvérével apjuk, azaz a rejtélyes donor kilétét is kiderítették, ám a kapcsolatot nem tartják vele, ahogyan 'újdönsült' féltestvéreikkel sem.

Nagyon kényelmetlenül érzem magam emiatt. Ez abnormális dolog

– szögezte le a lány egy másik videóban.


(Cikkünk kezdőképe illusztráció!)

(New York Post)