A növényi alapú élvezeteknek érdemes élni, vallja ezt egy Playboy-modell, Iasmin Santos, akit hatalmas arcon csapásként ért, amikor megtudta, hogy az óvszerek, amelyekkel párjával eddig védekeztek, nem vegánok.

Kevesen tudják, de a boltokban kapható kondomok nagy része állati eredetű anyagokat is tartalmaz. Egy hazai egészségügyi portál szerint egyes óvszerekben tejpor, illetve egy kazein nevű tejipari melléktermék is előfordulhat. Ez a szigorú vegán életmódot folytató Iasmin Santos számára is újdonság volt. És bár nagyon szereti párját, nem volt hajlandó lefeküdni vele, amíg nem találtak vegánoknak megfelelő alternatívát.

A Londonban élő brazil nő étrendjében a jelek szerint kizárólag növényi alapú ételek szerepelnek, ebbe belegondolva érthető, miért is ragaszkodna annyira ahhoz, hogy szexuális életét vegán óvszerekkel tegye fenntarthatóbbá.

Teljes sokként ért, amikor kiderült, hogy a kondomok állati eredetű anyagokat is tartalmazhatnak. Egészen eddig azt sem tudtam, hogyan gyártják ezeket, de elhatároztam, hogy én aztán nem fekszem le senkivel, csak akkor, ha az óvszer, amivel védekezünk, vegán

– jelentette ki a Daily Star riportjában Santos.

A nő arról is említést tett, hogy mióta párjával "megvilágosodtak", azóta vegán kondommal is kipróbálták, és azzal sokkal élvezhetőbb a szex. A nő azt mondja, már csak az is beindítja, ha végiggondolja, miből készült az általa preferált kondom.