Bár Matthew Nielson régóta tisztában van azzal, hogy a saját neméhez jobban vonzódik, mégis egy nővel alapított családot. S bár sokan mondanák, házasságuk csupán egy ún. levendulaházasság, ami nem szól másról, csak a látszatról, Nielson és neje,  Brynn Embley nagyon boldogok együtt.

Nem mindennapi románcuk gyümölcseként két gyermekük született: Guinevere egy, Amandine pedig már kétéves és a michigani Ypsilanti településen élnek. A 35 éves amerikai nő rendkívül boldognak érzi magát Nielson mellett, és mindenképpen vele szeretne maradni. Arra azonban, hogy másokkal is ágyba bújnak, erősen utal az, hogy minden csütörtökön leülnek és átbeszélik a szexuális élményeiket. Teszik ezt annak érdekében, hogy kapcsolatukat sínen tartsák.

Ha szexualitását firtatják, a 33 éves férfi melegnek vagy pánszexuálisnak vallja magát. Pontosabban úgy szokott fogalmazni: jobban vonzódik a férfiakhoz, mint a nőkhöz, de nem látja akadályát annak, hogy egy nővel éljen, főleg, ha az a nő a gyermekei anyja is. Mielőtt Embley-vel 2017-ben egybekeltek volna, férfiakkal és nőkkel is randizott, de sosem létesített szexuális kapcsolatot senkivel. Még magával Embley-vel sem: csak az esküvőjüket követően feküdtek le egymással. S bár elmondása szerint nem hitte, hogy ez működhet köztük, az a bizonyos szikra hamar lángra kapott köztük.

A férfiakhoz jobban vonzódom, de több nő felkeltette már az érdeklődésemet. Nagyon szerettem volna inkább egy nővel megállapodni, hogy ne legyek örökké szingli, és bár sokan nem tudják elképzelni, hogy egy meleg férfinak egy nővel is élvezetes lehet a szex, tanúsíthatom, hogy igenis az. Brynnel minden csodálatos. A kapcsolatunk nem hétköznapi, de nagyon boldogok vagyunk együtt

– magyarázta a Daily Star riportjában Nielson.

A férfi egyébként vallásos. Mivel a felekezet, amelynek tagja, nem fogadja el az azonos nemű kapcsolatokat, úgy döntött, egy nővel köt házasságot, hogy ne maradjon magányos. Nejével úgy látják, azért is fűzi össze őket erős kötelék, mert kapcsolatuk elsősorban nem a nemi vonzalmon alapul.