Bár hajdanán nagy divat volt a nyomtatott újságok apróhirdetéseknek szánt hasábjain párt keresni, mára az online szolgáltatások világában senkinek esze ágában sincs hasonlóképpen szerelem után kutatni. Egyesek ugyanakkor mégsem bíznak az alkalmazások sikerében, és inkább visszanyúlnak a gyökerekhez: a 30 éves  Alan Clayton  a Facebook párkereső funkciója helyett inkább Marketplace-en kezdte hirdetni magát, miután sehol máshol nem járt sikerrel.

Az angliai Kettering településen, a szüleivel és két testvérével élő férfi 10 év magány után unta meg a párkereső applikációkkal elszenvedett csalódásokat, és döntött a virtuális apróhirdetés mellett. Hogy biztosra menjen, egyből az eladó tárgyak közé tette fel hirdetését árként az 'ingyenes', kondícióként a 'jó/használt állapotban' opciót megjelölve.

Üdvözletem hölgyek! Alan vagyok, 30 éves. Egy kedves nőt keresek, akivel beszélgethetnék, esetleg, akivel több is alakulhatna. Van néhány esküvő meghívásom, és nem szeretnék egyedül menni. Próbálkoztam randioldalakkal, de sajnos nem volt szerencsém, szóval úgy gondoltam, adok ennek egy esélyt

– írta Facebook-hirdetésében a teherautó-sofőrként dolgozó férfi, aki korábban több telefonos alkalmazást is kipróbált, köztük olyan klasszikusokat, mint a Tinder.

Mielőtt úgy döntött volna, hogy a Facebook hirdetési oldalát választja, megpróbált felregisztrálni egy újabb társkeresőre, ám ott annyi kérdésre kellett volna válaszolnia, hogy végül a következő gondolat fogalmazódott meg benne:

Miért nem hirdetem magam egyszerűen csak online, egy akciós hirdetési oldalon? Végtére is mindössze két kimenetele lehet a dolognak: hülyét csinálok magamból, vagy végre találok valakit

– fogalmazott Clayton, aki teljesen elképedt, miután bejegyzését 70 alkalommal is megosztották, az arra érkező üzenetek pedig záporozni kezdtek szerte az Egyesült Királyságból. 

Bár mindeddig csupán egyetlen randit sikerült összehoznia, ami sajnos nem sikerült, Clayton nem adja fel. Reméli, hogy közel sem szokványos hozzáállása végül segít neki megtalálni élete szerelmét. Ugyan barátnője iskolás kora óta nem volt, úgy véli, kész a házasságra és a gyereknevelésre, miután a környezetében minden barátját megállapodni látja.

Segítőkész, tud főzni, mosni, takarítani, nem mellesleg állatbarát és kiváló nagybácsi. Csak boldognak szeretnénk látni

– mondták a férfiról vele egy háztartásban élő szülei.

Clayton Manchester United rajongó, ezen kívül imádja a Forma-1-et, szeret vidéken sétálgatni, kedveli a musical előadásokat, és amikor csak teheti, ellátogat szülei nyaralásra fenntartott, tengerparti mobilházába a barátaival.

(Metro)