Íme a JOY Magazin „Az ország szextesztje” című kutatása, amelynek eredményei arra adnak választ, hogy milyen a 18-49 éves magyar nők nemi élete. Kiderül továbbá az is, hogy mely hazai régiókban szeretkeznek a legtöbbet, és az ország mely területein marad a leggyakrabban hideg az ágy.

Sereghajtó a Dél-Alföld

A reprezentatív felmérés szerint a Nyugat-Dunántúl a legszexibb régió az országban, itt évi 99 alkalommal szexelnek a nők. A Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyét magában foglaló Közép-Dunántúlon is forróak az éjszakák, itt egy évben 97-szer bújnak össze a párok. A dobogó harmadik helyét Észak-Magyarország szerezte meg 89 szeretkezéssel, azt pedig a Dél-Dunántúl követi 83 légyottal.

via GIPHY

A Pest megyét és a fővárost lefedő Közép-Magyarország a maga 74 alkalmával a lista második felén kapott helyet, de igazán lapos szexuális életet a két alföldi régió lakói produkáltak. Az Észak-Alföldön 72 szerelmes együttléttel teli nap jut a hölgyeknek, míg a három megyét magában foglaló Dél-Alföld régióban csupán 59 esetben szeretkeztek a megkérdezettek.

Évi 80 alkalom az országos átlag

A szexkutatás korábbi eredményeiből kiderült, hogy a 18-49 éves nők többségének tíznél kevesebb partnere volt élete során, a harmincasok élik a legaktívabb nemi életet, valamint a megkérdezettek fele színlelt már orgazmust.

Tízből hat hölgy ugyanakkor így is elégedett a szexuális életével.

A kutatás befejező részében bemutatják Magyarország új szextérképét, amelyen régiós bontásban láthatjuk, hogy a hét nagy országrészben évi hány alkalommal élnek nemi életet a nők. Az átlagos eredmény 80 nap, vagyis a többség egy esztendőben ennyiszer áldoz a szerelem oltárán hazánkban.

Különös dolgok történnek a nyugati határszélen

Az eredményeket lebontva további érdekességeket is találunk.

Lehet valami a levegőben, sőt a lepedőben a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéket lefedő Nyugat-Dunántúlon. Az itt élő nők vagy nagyon sokat szexelnek, vagy egyáltalán nem. Huszonegy százalék nyilatkozta azt, hogy minden egyes nap élvezi a szexet, míg a másik hat régióban ez az arány tíz százalék közelében sincs.

A sereghajtó Dél-Alföldön mindössze százból két nő szexszel minden nap.

Ugyanakkor a nyugati végeken a legmagasabb azoknak az aránya is (31%), akik egyáltalán nem élnek szexuális életet.

Több kutatás is megmutatta már, hogy van összefüggés az életkörülmények és a libidó fenntartása között. A jobb anyagi lehetőségeket biztosító területeken több energia és kedv jut a szexuális életre, így az aktívabb is

– kommentálta a felmérés eredményeit Rozs Erika szexuálpszichológus.