Sokan igen kemény kritikával illették Péter Szabó Szilviát, amikor kiderült róla, hogy egy nős férfival, pontosabban a menedzserével bonyolódott viszonyba. A NOX énekesnője azt mondja, ezt az időszakot megelőzően sem kímélték őt, és ezek a megjegyzések különösen mély nyomot hagytak benne.

Az énekesnő Lilu YouTube-műsorában beszélt arról, hogy leginkább akkor bírálták őt, amikor a NOX sikert sikerre halmozott. 

Minél sikeresebbek voltunk, annál többen utáltak minket. Annál több volt a kritika, amit én annyira nehezen viseltem – főleg az Eurovízio környékén –, hogy le lettem tiltva a fórumok olvasgatásáról, mert befolyásolta a teljesítményemet a színpadon

– jegyezte meg Péter Szabó Szilvia, aki kiemelte: élesen bántó dolgokat nem külsejére vonatkozóan írtak neki. Az énekesnő fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy ma már, 19 év után a helyén tudja kezelni az őt érő kritikákat.

Igazából nekem nem a külsőmmel voltak ezek, hanem volt egy idő, amikor azon rugózott mindenki, hogy akármiben benne voltunk, az biztos le lett fizetve és biztos bunda volt. Ez hónapokig tartott. Aztán az exemmel való kapcsolatom, hogy azzal ott mi volt meg hogy volt. Ott mindennek el lettem hordva. A másik, azaz Eurovízió. Egy komment nagyon megragadt, bár nem volt olyan bántó: az én hibám egyes-egyedül, hogy nem elsőkként jöttünk haza [az Eurovízióról], mert mi a francnak kellett megmozdulni a színpadon, miért nem álltam úgy, mint a videoklipben

magyarázta a Makeup/Down legújabb epizódjában az énekesnő, akiről a Bors azt írja,  hogy hosszú ideig együtt volt zenekarának menedzserével, miközben az nős volt. Akkoriban úgy hírlett, a férfi a feleségét és három gyerekét hagyta ott.

Péter Szabó Szilvia néhány évvel ezelőtt a SuperTV2 Nanee! című műsorában úgy fogalmazott, nem bánta meg a nős menedzserével töltött éveket.

Egy másodpercét sem bánom az elmúlt négy-öt évnek, ami velem történt, mert rengeteget tanultam, rengeteg dologgal lettem gazdagabb, és sok olyan dolog történt velem, amit át tudok ültetni a zenébe, és érzem a hangomon, amikor énekelek, hogy benne van ez az elmúlt négy év

– mondta az énekesnő, akinek szavait a Femina idézte.