A koronavírus-járvány nemcsak pénzügyileg viselt meg sokakat, de jó néhány embernek a párkapcsolata is megszenvedte a pandémiát. A románc azonban könnyebben helyrehozható, mint gondolnánk. A Psychology Today cikkében megszólaló szakértő tippjei garantált segítséget nyújtanak.

Randizzunk újra

Egy hosszútávú párkapcsolatban eleve hajlamosak vagyunk kevesebb minőségi időt és energiát szánni egymásra. A kettesben töltött, romantikus randevúk elmaradoznak, és idővel elszürkül a kapcsolat. Ez hatványozottan igaz volt a pandémiában, hiszen lehetőségünk sem volt kikapcsolódni.

Bár idővel az éttermek, bárok, szabadidős központok és szállodák mind újranyithattak, sokan elkényelmesedtek az otthonukban, ami szintén párkapcsolati sivársághoz vezethetett. Ha azonban elhatározzuk magunkat, újra rendszeressé tehetjük a randevúkat, amivel felpezsdíthetjük a párkapcsolatunkat. Legyen ez heti vagy havi rendszerességgel, a fő, hogy mindig megtartsuk, és próbáljunk ki új dolgokat, programokat is.

Tegyünk jót másokkal

Mások megsegítésével magunknak is segíthetünk. Ha például a párunkkal együtt belevágunk valamilyen önkénteskedésbe, nemcsak az együtt töltött időnket növeljük, de együtt dolgozhatunk a különböző feladatokon.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen: részt vehetünk közösségi rendezvényeken vagy jótékonysági adománygyűjtéseken, de azt is elhatározhatjuk, hogy az egyik szerettünket, vagy környékünkön élő idős, magányos embert segítjük. A közösen megtervezett és elvégzett feladatok még jobban összekovácsolhatnak bennünket.

Tartsunk "panaszböjtöt"

Egy párkapcsolatban az egyik legfontosabb dolog a kommunikáció. A problémáink átbeszélésével juthatunk el a megoldásig, ami építő hatással van a kapcsolata. Ennek ellenére a nehéz időszakokban is érdemes lehet úgynevezett "panaszböjtöt" tartani, amikor félretesszük minden aktuális ellenérzésünket, és támogatólag lépünk fel a párunk oldalán.

Emeljük ki a másik azon értékeit, amelyeket az első randevúk ideje alatt fedeztünk fel benne, és amelyekbe beleszerettünk. Ez segíthet, hogy újra megtaláljuk egymás között a kapcsolatot, amit talán már elveszettnek hittünk.

(HáziPatika.com)