Úgy hitte, élete párját találta meg, ám hatalmasat kellett csalódnia annak az 51 éves doncasteri nőnek, akit a randipartnere csúnyán felültetett. Sunita Brittain egy randiappon ismerkedett meg "Michael Andersonnal", aki filmbe illő húzásával végül teljesen kiforgatta a vagyonából. 

A doncesteri nő azt mondja, éppen egy olyan férfit fogott ki a társkereső oldalon, mint akiről a Netflix dokumentumfilmje, a Tinder Swindler is szól. Mint ismert, a film egy Simon nevű szélhámos történetét meséli el, aki a Tinder társkereső alkalmazást használta arra, hogy luxuséletet éljen, miközben Európa-szerte verte át a nőket. A férfi egy gyémántmilliárdos utódjának adta ki magát, s előkelő helyre vitte el randizni választottját, ám amikor már a közös életet tervezték, nagy fordulat következett: Simonnak valamiért letiltották a kártyáit, pénz nélkül maradt, ami miatt arra kényszerült, hogy a tinderes hölgyektől kérjen kölcsön. Ezt újra és újra eljátszotta randipartnereivel, akikből több tízezer vagy százezer dollárt sikerült kisajtolnia – de ezt soha nem adta vissza. 

Igen hasonló szituációba keveredett a korábbi tanársegéd, Sunita Brittain is, aki a Daily Mail című brit napilap riportjában mesélte el történetét. Mint mondja, álmai férfijával, a magát milliárdos üzletembernek kiadó "Michael Andersonnal" idén januárban ismerkedett meg az interneten. A férfi azt mondta, kriptovaluta elemző, valamint egy mérnöki vállalat tulajdonosa. Bár személyesen sosem találkoztak, nem kellett sok, Brittain az üzenetváltásoknak köszönhetően hamar beleszerett a férfibe, aki többek között arról is meggyőzte a nőt, hogy szeretné, ha együtt élnék le életüket.

Brittaint teljesen elvakította a rózsaszín köd, így amikor Anderson segítséget kért tőle, bele sem gondolt abba, hogy egy csalóval lehet dolga. Első körben 9 ezer fontot (4 millió forintot) kért Brittaintől, amire azért lett volna szüksége, hogy kiszabadulhasson egy ciprusi fogdából. Olyan hosszasan beszéltek erről telefonon, hogy a nőt kirúgták a munkahelyéről. A nő azonban mindenképpen segíteni akart. Egy olyan számlára utalta át a pénzt, melyről a férfi azt állította, az ügyvédje kezeli. Brittainnek ekkor rossz érzése támadt: félve attól, hogy egy csalót fogott ki, telefonált a banknak, az ott dolgozók pedig befagyasztották a számlát. Anderson ekkor halálosan megfenyegette a nőt.

Őrület, hogy mennyire hasonlít a történetem a Tinder Swindlerhez. Nagyon sebezhető voltam, éppen akkor ért véget a házasságom, teljesen kihűlt a szeretet köztünk a férjemmel. A válási prodecúra alatt arra vágytam, hogy valaki akarjon engem. Michael nagyon rendes volt velem; azt éreztette, hogy én vagyok az egyetlen igazi nő ezen a világon. Olyan dolgokat mondott nekem, amiket a mesékben szoktak, úgy hittem, boldogok lehetünk együtt

– mesélte a kétgyermekes édesanya, aki a Facebook randioldalán talált rá a férfira, aki azt is elhitette vele, hogy rengeteg mindenben hasonlítanak. Azt állította, egy napon születtek, és őt is örökbe fogadták, csak úgy, mint Brittaint. A nő azt mondja, csak azt találta furcsának, hogy Anderson sosem akarta megmutatni az arcát, amikor telefonon beszélgettek; a videóhívás szóba sem jöhetett. 

Azt mondta, nem szeret kamerázni, mert nagyon szégyenlős. Egy alkalommal mégis videóhívást indítottam; a kép nagyon homályos volt, és legalább 20 évvel idősebbnek nézett ki, mint a fotóin

– mondta Brittain. A férfi ezt követően Ciprusra utazott, állítása szerint egy tragikus baleset miatt kellett odamennie. Három nappal később azzal hívta fel Brittaint, hogy a ciprusi rendőrség őrizetbe vette, ám ha megoldódik a helyzet, együtt lesznek. 

A nőnek ekkor be kellett lépnie Anderson internetbankjába, hogy utaljon az ügyvédnek – Brittain utólag tudta meg, hogy a férfi egy kamuoldalra irányította. A banki átutalások sikertelenek voltak, ezért Anderson könyörögni kezdett a nőnek, hogy utalja el a saját pénzét. Azt mondta, később visszaadja a teljes összeget, így a dologba Brittain bele is ment. 

Ekkor az állítólagos ügyvéd Anderson repülőjegyét is megvette; Ciprusról Doncasterbe utazott volna, ahonnan Brittainnal együtt tartottak volna Los Angelesbe. 

Bepakoltam a bőröndömbe, nagyon izgatott voltam. Michaelt azonban nem tudtam elérni. Felhívtam a legjobb barátomat, elmeséltem neki mindent, és hogy Amerikába készülök utazni. Megkérdezte, mennyit utaltam Michaelnek. Ekkor nyitotta fel a szemem – nekem is leesett, hogy átvertek. Gondolnom kellett a gyerekeimre. Akár meg is ölhettek volna

– magyarázta a nő, aki ekkor egyből jelezte a bank felé, hogy valószínűleg csalás áldozata lett. Anderson tajtékzott a dühtől. 

Azzal fenyegetett, hogy úgyis kideríti, hol lakok. Több számról hívogatott, ordibált a telefonba. Nagyon megrémültem, horrorisztikus volt. Néhány nappal később, amikor felhúztam a redőnyt, egy rejtélyes alak ólálkodott a házamnál, a rendőrséget is kihívtam 

– emlékezett vissza a nő, aki azért mesélte el a történetét, hogy másokkal ne babrálhassanak ki úgy, mint vele tették.