Miközben egyre több hírt találni az interneten a jövőbeli embriók génszerkesztésének lehetőségeiről, a szem- és hajszín megválasztásán túl egyesek azt is be akarják szabályozni, hogy gyermekük milyen csillagjegy alatt szülessen.

Miközben a világon milliók próbálkoznak sikertelenül a teherbeeséssel és próbálják intim együttléteiket a hónap legtermékenyebb napjaira időzíteni, addig mások aszerint ütemezik be a szexet, hogy várhatóan milyen csillagjegyben születik majd a baba, ha megtörténik a megtermékenyítés.

A ladbible szúrt ki egy vitát Redditen, ahol egyesek arról írtak, hogy vannak számukra nem kívánatos zodiákus jegyek, ezért gyerektervezéskor úgy időzítik együttléteiket, hogy leendő kisbabájuk semmiképp se abban az időszakban jöjjön világra – írja az nlc.hu.

via GIPHY

„Kipróbálta már valamelyikőtök a csillagjegy alapján történő babatervezést? A férjem őrültségnek tartja, hogy a babavállalást a csillagok állása alapján tervezzem meg,

pedig számomra fontos, hogy a baba olyan jegyben szülessen, hogy mindkettőnkkel kompatibilis legyen”

– írta egy nő a közösségi platformon.

Bejegyzése valósággal lavinát indított: egy felhasználó például a barátnőjéről mesélt, aki kizárólag márciusban szeretne teherbe esni, hogy a gyereke lehetőleg nyilas jegyben szülessen. Egy anya elmondta, hogy semmiképp sem akart skorpió gyereket, így úgy sakkozott az időpontokkal, hogy azt kikerülje. Voltak, akik szerint ez a fajta tervezés nem egészséges, hiszen alapvetően nem mi irányítjuk ezeket a folyamatokat: bármikor becsúszhat ugyanis egy koraszülés, vagy megeshet az is, hogy a baba később jön a vártnál. Sokan leírták, hogy a gyereket szeretni kell, tartozzon bármelyik csillagjegyhez.

via GIPHY

Egy felmérés szerint minden ötödik amerikai hajlamos lenne átgondolni, hogy a gyermeke születését egy számára szimpatikus csillagjegyhez igazítsa,

a milleniál generáció 31 százalékát pedig komolyan foglalkoztatja, milyen csillagjegyű lesz a babája.