Fontos, hogy egy új kapcsolat kezdetén elegendő információval rendelkezzünk ahhoz, hogy nyugodtan élvezhessük az új szerelmet.

Egy kapcsolat kezdetekor természetes, hogy a kedvenc ételek és hobbik mellett sokan érdeklődnek a másik fél korábbi partnerei iránt is. A szakértők szerint három kérdést mindenképp érdemes feltenni a leendő kedvesünknek, hiszen a jól működő kapcsolathoz nemcsak jó kommunikációra, hanem nagyfokú nyitottságra is szükség van.

Milyen régen történt a szakítás?

Fontos tudni, mennyi idő telt el az utolsó kapcsolat vége, és az új kapcsolat kezdete közt. Lehetséges, hogy a korábbi szerelem még nem olyan távoli, így a sebek még nem forrtak be. 

Ki szakított a másikkal?

A szakértők szerint egy kapcsolat lezárásának a módja nagy hatással van egy új kapcsolat kialakulásának a dinamikájára. Amennyiben a párját hagyták el, akkor nem kizárt, hogy még lehetnek érzelmei az exe iránt.

Mit nem szerettél a volt párodban?

Ha a párja erre a kérdésre érzelmesen és zaklatottan reagál, akkor még lehetnek érzelmei az exe iránt. Ha nyugodtan reagál, és a történtek ellenére egy rossz szót sem mond a volt párjáról, az azt jelenti, már lezárta magában azt a kapcsolatot.

(Borítókép: Szerelmes pár séta közben. Fotó: Jovanmandic/Getty Images)