GettyImages-1393065610

5 indok, hogy miért tűnik el a másik fél az ismerkedés elején

2022.09.08. 09:59

Cikkünkben Soltész Ian elárulja az öt leggyakoribb bevallott indokot arra, hogy valaki az ismerkedés során miért tűnik el egy szó nélkül.

Soltész Ian előszeretettel oszt meg tanácsokat és tippeket a TikTok-oldalán, főként önértékelési témában. A személyiségfejlesztő tréner gyakran mutat be különböző statisztikát annak érdekében, hogy követőin segítsen. Egyik bejegyzésében azt a top 5 indokot árulja el, amelyből adódóan az ismerkedés során az egyik fél nyomtalan eltűnik, vagyis "ghostingolja" a másikat. 

Érdeklődés elvesztése

Az első indok: a másiknak nem vagyunk elég jók akár belső, akár külső szempont alapján. Azonban ezeket úgy kell feldolgoznunk, hogyha nem érez szimpátiát irántunk az illető, akkor örüljünk annak, hogy nem raboltuk tovább egymás idejét.

Kevésnek érezték magukat

A második legnépszerűbb válasz szinte az első ellenkezőjének mondható, ugyanis ebben az esetben az illető túlságosan kevésnek érzi magát mellettünk, és ez már rövid távon is rombolja az önbizalmát.

Nem gondolta, hogy kellene magyarázat

A harmadik pont szerint a másik fél nem érezte annyira mélynek a kapcsolatot, hogy neki beszámolót kelljen adnia arról, hogy miért nem válaszol az üzenetekre.

Lelkileg megterhelő a búcsúzás

Ebben az esetben a ghostingoló fél úgy gondolja, hogy megbántja a másik felet, és nem akarnak válaszolni olyan kelletlen kérdésekre, mint hogy miért nem elég jó nekik a másik, vagy éppen veszekedésbe bonyolódni.

 „Megvan” érzés

Ezt az indokot talán nem kell megmagyarázni. Lényegében elmúlt a vadászó ösztön, hiszen úgy érzi az illető, hogy már megszerezte a kiszemelt személyt. Ebben az esetben nagy valószínűséggel nem komoly kapcsolatot keres a másik fél. Soltész Ian szerint ez a jelenség valószínűleg az alacsony érzelmi intelligenciára és a fellelőség vállalás hiányára utal. A személyiségfejlesztő tréner tanácsa az, hogy inkább örüljünk annak, hogy egy ilyen ember nem rabolja tovább az időnket, hiszen valószínűleg nem ugyanazt keressük az életben.

(Borítókép: Nő szomorúan nézi a telefonját. Fotó: GettyImages)