Az orrunk előbb talál párra, mint a szemünk – mondják, utalva a testünkből áradó feromonokra, amelyeket szaglószervünk sokkal előbb érzékel, minthogy a szemünkkel észrevennénk választottunkat. Bár a hormonjainkat a különböző parfümökkel elfedhetjük, néhány kivételes illattal fokozhatjuk is, de akár hamis illúziót is kelthetünk.

Az alábbiakban azokat az illatjegyeket mutatjuk be, amelyeknek a férfiak szinte képtelenek ellenállni. Íme!

Vanília

Az édes, de intenzíven erős vanília illat a boldogság érzetét keltheti abban, aki megérzi, ráadásul vágyfokozó hatása is lehet. Az 1700-as években a férfiak potencianövelése érdekében alkalmazták.

Pézsma

A pézsma eredete amilyen visszataszítónak hathat, olyannyira felébreszti legbensőbb vágyainkat. A pézsmaszarvasfélék hímjei termelik a mósusz néven is ismert váladékot a pézsmamirigynek nevezett prosztatájukban. A pézsma a pézsmazacskóban gyűlik össze, és az állatok párválasztásában, illetve egymás felismerésében játszik szerepet. 

Az illat hatása az emberek esetében is hasonló, az elemi ösztönök szintjén hat.

Rózsaolaj

A rózsaolaj segíti a keringést és a véráramlást, így érzéki hatással lehet azokra, akik megszimatolják az illatát. A legendák szerint magát a rózsát is nem más teremtette, mint Aphrodité, a szerelem istennője. Ezért is válhatott a virág a románcok jelképévé – írja az InStyle.hu.

Jázmin

A jázminnak köztudottan hangulatjavító hatása van, nem véletlenül alkalmazzák a virágból készült teákat és aromaterápiás termékeket stresszoldó céllal. Kedvünkre gyakorolt pozitív hatása mellett melengetően édes illata arra is képes, hogy vonzalmat ébresszen a férfiakban.

(Borítókép: Hölgy nyakába szagló férfi. Illusztráció: Shutterstock)