Kacérkodós emotikonokkal gyorsabban juttathatjuk el randipartnereinket az ágyig – derült ki egy friss kutatásból, amely a hangulatjelek használatának gyakorisága és a szexuális aktivitás közötti összefüggést vizsgálta.

Nem kevesebb, mint 5 ezer egyedülálló amerikaival végzett rendhagyó kutatást a Kinsey Intézet. A résztvevőknek többek között a randizási szokásaikat, szexuális életüket, valamint az emoji-használatuk gyakoriságát érintő kérdésekre kellett felelniük.

A megválaszolandó pontok között olyan tételek voltak, minthogy a válaszadó

  • milyen gyakran randizik;
  • randipartnereivel hány alkalommal jön össze egy második találkozó;
  • milyen gyakran csókolózik a randevúk végén;
  • illetve hogy a találkái milyen gyakorisággal végződnek az ágyban.

A kutatásból kiderült, hogy azok az emberek, akik ebben a témakörben „sikeresebbnek” bizonyultak, nagyobb eséllyel tartoztak a rendszeres emotikon-használók közé.

via GIPHY

Napjaink modern világában a kapcsolatot keresők gyorsabb és lényegre törőbb módon kell, hogy kommunikáljanak

– idézte a kutatást készítő szakembereket a bien.hu, rámutatva, hogy a hangulatjelek segítségével kedvünkre árnyalhatjuk mondandónkat. Ha például egy komolynak tűnő mondat végére egy „nyelvkinyújtós” emojit biggyesztünk, azzal máris szarkasztikussá alakíthatjuk közlendőnket. Ugyanígy egy ártatlannak látszó mondatot is kihívóan kétértelművé változtathatunk egy kacsintós arccal, ha éppen flörtölni van kedvünk. Nem véletlen, hogy a kutatók megállapították:

a kacérkodós emotikonokkal élő emberek kommunikációja hatásosnak bizonyul a partnerek ágyba csábításában.

Míg a kutatásban résztvevők 40 százaléka saját bevallása szerint egyáltalán nem használ szmájlikat, addig 30 százalék csak ritkán, míg szintén 30 százalék állandó jelleggel tarkítja mondandóját hangulatjelekkel. A felmérés eredményei szerint ez utóbbi 30 százalék bizonyult a legaktívabbnak kapcsolati és szexuális téren.

(Borítókép: Egy pár az ágyon. Fotó: Getty Images)