A Rammstein nevű német együttes szerda este debütált videóklipjének kiszivárogtatott képkockái már hetekkel ezelőtt világszerte kicsapták a biztosítékot, ám a teljes verzió még így is tartogatott meglepetéseket. A Pussy című kliphez forgatott anyag nem nélkülözi az orális szexet, az ujjazást, és magát az aktust sem.

Október 20-án jelenik meg a Rammstein legújabb nagylemeze, melynek előfutáraként szeptember 18-án egy kétszámos digipack formátumú lemez érkezik. Ezen a CD-n a Rammlied című szám mellett a Pussy kapott még helyet, amihez az együttes egy klipet is forgatott. A videóból már hetekkel ezelőtt csepegtettek ízelítőt az interneten, a képkockák pedig már akkor botrányt okoztak. Bár a pornótartalomról sokan úgy gondolták, hogy csak egy rossz vicc, 16-án este bebizonyosodott, hogy szó sincs erről, a klip megnézése előtt valóban szükség van a „Felnőtt tartalom, igen elmúltam 18 éves” panelocskának a felbukkanására.

Akik azt hitték, hogy a Mann gegen Mann videoklip és a Bück dich koncertfelvétel után a Rammstein már nem tud provokatívabb, pofánköpősebb anyaggal előállni a világról és az emberekről, az nagyot tévedett. Nem is csoda, hogy a videó premierje nem egy zenei csatornán debütált 22 órakor, hanem egy amatőr pornóoldalon. Bár a klip első felében csupasz női melleket is alig látni, a végére szépen behozzák a lemaradást, és az alapvető pornóelemeket (nyalást, ujjazást, dugást) közvetlenül az arcunkba kapjuk.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a zenei csatornák milyen formában fogják majd leadni a képkockákat (amit a csapat a svéd filmrendezővel, Jonas Åkerlund-dal közösen készített, aki többek között már a Metallica-val, Madonnával, a U2-val, Pink-kel a Prodigy-vel is dolgozott együtt), de már a Youtube videómegosztóról is száműzték a frissen feltöltött videót.

Maga a zene egyébként nem egy nagy durranás, szövegileg viszont hű a kliphez: „Neked puncid van, nekem farkam, szóval mi a gond? Csináljuk gyorsan!” – hangzik a dal, ami ellen a német anyukák már akkor felháborodásukat fejezték ki a Bild napilapnak, amikor még meg sem jelent hozzá a klip. „Ilyesminek nem szabadna nyilvánosságot kapni, mert a gyerekek számára kifejezetten káros” – skandálta egyikőjük a szokásos szöveget. A Pussy című klip teljes egészében megtekinthető a visit-x.net-en, tényleg csak felnőtt olvasóink számára.

Rammstein

A Rammstein német együttes, ami a hard rockot és az ipari metált ötvözi az elektronikus zenével. Tagja az úgynevezett Neue Deutsche Härte irányzatnak olyan német együttesekkel, mint az Oomph! vagy a Die Krupps. Néhány kritikus szerint a műfaj "Tanz-Metall" (tánc-metál). 1994-ben alakultak, eddig világszerte több, mint 15 millió CD-t adtak el. Kiadójuk az Universal Music Group. Bár dalszövegeik legtöbbje német, Európa nem német anyanyelvű területein is hatalmas sikereket értek el, csakúgy, mint az USA-ban, Kanadában, Latin-Amerikában, Japánban, Indiában, Izraelben és Ausztráliában. A Reise, Reise albummal (2004) ők lettek a nemzetközileg legsikeresebb német együttes, akik anyanyelvükön játsszanak. Számos kislemezük volt helyezett top 10-ben Európában. Az együttes Magyarországon összesen kétszer lépett föl. Először 1998. augusztus 9-én a Sziget Fesztiválon, másodszor pedig 2005. február 27-én a Reise, Reise turné alkalmából.

(forrás: wikipédia)