Hihetetlennek tűnik, de egyre népszerűbb a pénisznövelő műtét Magyarországon. Olyannyira, hogy mostanra már megközelíti a mellműtétek számát. A szakember szerint egyébként csak a plasztikai sebészre számíthat, aki hatékony eljárást akar, de hangsúlyozottan csak a vastagítást ajánlotta, a szerszám hosszabítását nem. A végeredmény akát plusz 50 köbcenti is lehet, mindemellett az erekció is sokkal könnyebbé válik.

Sokak számára még mindig kicsit infantilisnak hat, hogy komoly férfiak rohannak az orvoshoz nem megfelelőnek vélt méretükkel, de tény, hogy egyre elterjedtebbek a pénisznövelési beavatkozások. A pasik már évszázadok óta megragadnak minden kínálkozó alkalmat, ha szerszámuk hosszának vagy vastagságának növeléséről van szó, hiszékenységüket pedig a kóklerek igyekeznek kihasználni.

A legtöbb pasi vastagabbat szeretne

Seffer István professzor, a Seffer & Renner Magánklinika főorvosa szerint viszont semmit nem érnek a növényi hatóanyagokkal tuningolt kencék és mindenféle nyújtásos módszerek – a páciens egyedül a plasztikai sebészre, esetleg uroszexológus szakemberre számíthat, ha mérhető eredményt akar. „A beavatkozást Magyarországon csupán néhány intézetben végzik nagy rutinnal, nagy esetszámmal. A gyakorisága egyre jobban megközelíti az emlőműtétek számát” – magyarázta Seffer a Velvetnek, és kiderült, hogy leggyakrabban a vastagítást kérik a férfiak, azok is, akik átlagos mérettel rendelkeznek, viszont a nyugalmi méret a mindennapi életben (párkapcsolatban) zavarja a pácienst.

A hosszabbításra kidolgozott péniszszárak előbbre hozását újabban nem javasolják (bár ettől nagyobbnak látszik a farok), mert ezzel a hímtag stabilitása romlik, és idegkárosodás, impotencia is bekövetkezhet. A folyamat egyébként ugyanúgy zajlik, mint egyéb intimplasztika,  nőknél a kisajakcsökkentés. „Egy fizikai vizsgálat után a speciális teendőket megbeszéljük a szakorvossal és a szakorvos egyezteti a pácienssel, hogy az elvárásai megfelelnek-e a realitásoknak, illetve, milyen megoldást javasol. A vastagításnál a legelfogadottabb és legbiztonságosabb módszer az autológ zsír subcutan transzplantációja.”

Az erekciót is megkönnyíti

Ön befizetne egy pénisznagyobbításra?

Ez azt jelenti, hogy az altatás alatt lévő páciens hasából vagy a combjából leszívott zsírt a férfi péniszének bőre alá injekciózzák be. A vastagítással a nyugalmi hossz is nő természetesen, és a nyugalmi és erekciós vastagság is. Egy kezeléssel átlagosan 50 köbcenti saját zsírszövetet lehet beültetni, és mivel az eljárás biztonságos, csak egy napig tanácsos a kórházban tartózkodni. Üröm az örömben, hogy a megújult szerszámmal csak három hét elteltével léphet akcióba a pasi.

Seffer hozzátette, hogy az operáció későbbi előnyös következménye az, hogy mivel erősebb szövet veszi körül a péniszt, az erekciót segíti. A beavatkozás mintegy 625-850 Euróval könnyíti meg az érintett pénztárcáját, ami jóval barátibb árnak tűnik, mint a G-pont feltöltés. Mindezért cserébe hosszútávú befektetést kap, a kockázat pedig minimális: vérzéses vagy gyulladásos szövődmények 0,5%-os gyakorisággal lépnek csak fel.