Kezdetben minimum 3 órára adták ki a szerelmi fészekként szolgáló lakásukat a tulajdonosok, hogy távol tartsák a prostituáltakat és kuncsaftjaikat. A piaci verseny miatt viszont már csökkenteni kellett az időtartamot, ettől függetlenül a bérbeadók úgy vélik, még mindig nem éri meg üzletszerű kéjelgést folytatni náluk, és a gyorstüzelésű férfiaknak sem mindig kifizetődő ez a megoldás. Annál inkább rájuk szorulnak azok, akik házastársukat csalnák meg és kényelemre, diszkrécióra vágynak.

Mit lehet egy hétköznapi, szexuálisan kiéhezett ember, ha lenne kivel, de nincs hol? Erre a kérdésre találatként apartmanok és bérbeadandó magánszállások honlapjának és hirdetésének hosszú sorát adja ki az internetes kereső. A lista tanúsága szerint pedig már nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is virágzik a régen garniszállóként, ma már csak szerelmi fészekként vagy búvóhelyként hívott lakásokkal való üzletelés.

Kétperces pasiknak nem éri meg

„Az egésznek az a lényege, hogy sokan nem akarják kivenni egy napra a szállodai szobát, mert szolgálatását tekintve teljesen felesleges lenne. Ettől függetlenül a légyottot szeretnék három csillagos szállodának megfelelő berendezésű, de a szállodánál jóval olcsóbb helyszínen lerendezni” – magyarázta az egyik ilyen célt szolgáló lakás bérbeadója, aki még a 90-es évek elején jött rá, hogy nagyon is kifizetődő lenne kizárólag órabérben kiadni az apartmanjait. Az üzletember elmondása szerint viszont azóta már néhány apartman és luxuszálloda is észbe kapott, és nem zárkóznak el a villámlátogatásoktól. A kifejezetten szerelmi fészeknek kialakított lakások viszont kelendőbbek, ha egy gyors numeráról van csak szó. "Izgalmas órára vágyó vendégeknél alapszempont a diszkréció, hogy ne az alkalmazottak fürkésző tekintete elől kelljen felosonni a szobába, és dolguk végeztével, egy-két óra elteltével ne kelljen találkozniuk a becsmérlő pillantásokkal" – magyarázta.

A foglalás a legtöbb esetben telefonon keresztül vagy interneten történik, és mindaddig ingyenesen lemondható, ha az a leegyeztetett időponttól számított két órán kívül történik. Az alapár helyenként változó, de általában 2, illetve 3 óra bérlésre jogosít (Ez 3500-4000 forint között mozog, és ahol lehetőség van tovább maradni, ott minden megkezdett óráért kb. 500 forintot számolnak fel.). Ha ennél rövidebb idő is elég valakinek a dugásra, az saját maga dönti el, hogy megéri-e alapáron bérelnie.

A harmadik személy felárat fizet

"A telefonos egyeztetés után a személyes találkozóra általában a lakástól két percnyire lévő kisvendéglőben kerül sor, és nem sokkal később a kérót is megmutatom. Érdekes momentum, de ha belegondolunk, nem meglepő, hogy a kulcs átvételéhez a férfi javarészt egyedül érkezik. A többség nem is vallja be a nőnek, hogy fizet a szobáért. Általában az van beadagolva, hogy az egyik haverja tartozik neki egy szívességgel. Viszont az is előfordult már, hogy hárman jöttek, ebben az esetben felárat kell fizetni. Videózni természetesen szabad."

„Legelőször 3 órás időtartammal kezdtünk, de amikor mások is nekiálltak ennek az üzletnek, és ők 2 órában határozták meg a minimumot, akkor mi is átálltunk. Egyre élesedik a piaci verseny” – mondta az egy másik tulaj, akinek vendégei legfőképp középkorú párok, de sok fiatal is kibérli a lakást a pásztorórákra. Az előbbiek általában házas emberek, az utóbbiak pedig a szülők miatt nem tudják megoldani a zavartalan szexuális együttlétet. Megjegyezte, homoszexuális párokat nem fogad, mert nem akarja a társasház közgyűlési témájává tenni a dolgot. Több kunkurenciánál a szexuális beállítottság sem jelent gondot, a prostituáltakkal viszont mindenki hadilábon áll.

A minimum 3 órával a prostituáltakat tartják távol

„Az a baj, hogy a köztudatban sokan összekeverik ezt a bordélyházzal" – közölte a Velvet informátora, akinek állítása szerint mint a legtöbb ilyen jellegű helyen és nála sincsenek lányok. "Még azt sem állítanám, hogy ide prostituáltak járnának a kuncsaftjaikkal. Eleve, amikor ezt a 3 órát kitaláltuk, akkor az azért volt 3 óra, hogy ezeket kiszűrjük. Hiszen nyilván nem éri meg senkinek 3 órát kibérelni ahhoz, ha – egy átlagos időt mondva – félórát akar eltölteni egy kurvával. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezeket a lakásokat teljesen hétköznapi emberek veszik igénybe, akiknek van kivel csinálniuk, de nincsen hol."

Az ehhez hasonló szolgáltatások egyébként már szállodaként működnek Japánban, Kínában, és már több európai országban is. A Love Hotel szobái nappal olcsóbbak és csúcsidőn kívül is kedvezményesek, a bejárás pedig olyan diszkrét, hogy a vendég javarészt nem is találkozik a személyzettel (A szoba használatának a díját utólag, egy automatánál kell kifizetni.). Hogy minél kisebb legyen a lebukás veszélye, van olyan épület, amin egyáltalán nincs ablak.