Soma a Hal a tortán felvételén ecsetelte, mennyire odaadóan kényeztette nyelvével Szilvia nevű szeretője, Szabó Zsófi pedig azzal szórakoztatta a bulvárt, hogy életében először lánnyal csókolózott. Nkuya Sonia tizenhét évesen már járt is csajjal, Mary Zsuzsi egy gazellatestű svéd táncosnőt sunázott, míg Csifó Dorina egy pultos lánnyal csalta meg a pasiját. Egyelőre ők azok, akik szinte kérdés nélkül kiteregették leszbikus jellegű szexuális élményeiket, de a külföldi tendenciát nézve lesz még itt több celeb is, aki leszbicsókkal támad. Pedig a Velvetnek nyilatkozó kommunikációs tanácsadó szerint ez is olyan dolog, mint a felhajtott gallér: az olaszoknak jól áll, ám egy magyar hiteltelen lesz benne, mert csak a külsőséget veszi át.

Soma

A 44 éves Soma, aki mindig nyíltan beszélt szexuális szokásairól és nemi életéről, két éve vallotta be, hogy már többször is kipróbálta, milyen nővel lenni. „Egy-egy buli alkalmával sodródtam bele ezekbe a helyzetekbe. Mindig jó, pozitív élmény volt számomra, de ez a tapasztalat is kellett ahhoz, hogy tudjam: biztosan heteroszexuális vagyok, mert bennem egy nő után mindig hiányzott valami” – mesélte. Hozzátette, nem szereti titokként vagy szégyenfoltként kezelni a történteket, mindemellett a teljességet csakis férfival tudja megélni. Az énekesnő később a TV2 Hal a tortán című műsorában is részletesen ecsetelte leszbikus viszonyait a társaságában lévő Szőke Andrásnak, Ihos Józsefnak és Kárász Róbertnak: „Olyan is volt, hogy hárman voltunk lányok, egyetlen egy fiúval. De abból az egyik az leszbikus csaj volt: a Szilvia. Nem véletlen, hogy olyan jól nyalt. Elképesztő volt.”

 

Szabó Zsófi

Minden jel arra mutat, hogy Szabó Zsófi olvassa a Velvetet, és még meg is fogadja a kéretlen tanácsokat. A színésznőnek júniusban említettük, hogy ha ismert akar lenni, akkor az egyik alapvető feladat, hogy megcsókoljon egy magával azonos neműt, szeptemberben pedig már ki is játszotta a leszbikuscsók kártyát. „Vállalom, hogy megcsókoltam egy lányt, szerintem ebben nincsen semmi ciki. Nem érzem, hogy romlottabb lennék a velem egykorúaknál. Sok lány ismerősöm és barátom van, akik már szintén csókolóztak lányokkal. Nem kell ahhoz leszbikusnak lenni, hogy kíváncsiságból kipróbáld, főleg hogy egyáltalán nem olyan világban élünk, ahol ez olyan szokatlan vagy elítélendő lenne” – magyarázta a Frizbiben, ám Somához hasonlóan ő is hozzátette, életét kizárólag egy férfi oldalán tudja elképzelni.

 

Nkuya Sonia

Nkuya Sonia a Tolerancia-díjátadó gálán kotyogta ki a Tabu Tv riporterének, hogy rendszeres látogatója meleg kluboknak, ahol többször is bepróbálkoztak már nála csajok, és nem minden alkalommal utasította el a közeledésüket. Sőt, tizenhét évesen már járt is lánnyal: „Nem sokáig, csak két-három hétig voltunk együtt, és ezt az anyukám is tudta, de ő is toleráns. Az egész családom toleráns, mindenki toleráns körülöttem.{...}Ez egy régi történet, mi barátnők voltunk, és úgy jöttünk össze. Neki alapvetően voltak hajlamai, én pedig csak gondolkodtam, próbálkoztam" – magyarázta. Nkuya, aki végül rájött, hogy számára egy lány nem tudja ugyanazt sem szellemileg, sem fizikailag nyújtani, mint amit egy fiú. „Azóta nem is beszéltünk, de ha véletlenül összefutunk, akkor köszönünk egymásnak.”

 

Mary Zsuzsi

Mary Zsuzsi a hetvenes években feküdt le egy „gazellatestű svéd leszbikus táncosnővel" – bár akkoriban férjnél volt, nem bírt ellenállni a csaj csábításának. Két éve azzal haknizott, hogy ha öt éven belül nem talál magának megfelelő pasit, akkor megint a nők között fog majd keresgélni. „Képes lennék szerelemmel szeretni egy nőt. Hiszen az érzelem csakúgy, mint a szex, kortalan és nemtelen. {...} Ha jönne egy karakán csaj, meghódíthatna. Miért is mondanék nemet? Azt vallom, hogy soha ne mondd, hogy soha, hiszen bármi előfordulhat veled, nem tudhatod előre. És különben is, melyik férfi irtózna egy hármastól?" – nyilatkozta, aztán állítólag tavaly olyan jól sikerült a névnapi bulija, hogy több nővel is smárolt akkori, 40 évvel fiatalabb pasija előtt.

 

Csifó Dorina

Leszbikus afférjának köszönhetően Csifó Dorinának is sikerült tiszavirág életű címlapsztorit szolgáltatnii: a Barátok közt egykori szereplőjéről volt csaja tálalt ki egy napilapnak, aki fotókkal is bizonyította az állítását. Mint kiderült, Csifó a nyilvánosság előtt egy pasival járt, a háttérben viszont egy pultos lánnyal hetyegett, akit végül pár hét után dobott. A CS.I.F.O. névvel énekesnőként is próbálkozó celeb viszont nem számolt a bosszúval, ami egyébként jobban meghozta neki a hírnevet, mint a Könny a semmiért című klipje. Csifó az esetet nem szerelemnek, csupán próbálkozásnak nevezte, ami nem okozott törést komoly kapcsolatában, sőt, pasijával már az esküvőt tervezik.

Szakértő mondta:

Szerémi Péter kommunikációs tanácsadó véleménye szerint a honi celebek azért játsszák ki a leszbicsókos kártyát, mert ezzel azt akarják elérni, hogy forogjon a nevük, beszéljenek róluk, és mindez olyan kontextusban történjen, hogy ők bevállalósak, vagányak, trendiek, hiszen ez manapság divat külföldön is. "A magyar hírességekkel az szokott lenni a gond, hogy csak a felszínt, a külcsínt veszik át külföldről, és azzal nem foglalkoznak, hogy egy megnyilvánulás belőlük fakad-e vagy sem" – magyarázta a szakember a Velvetnek. "Érzékeltetem ezt egy másik példával, a felhajtott gallérral. Egy olasz férfinak általában ez jobban áll, mint egy magyarnak, azért, mert nála ez az önkifejezés egyik módja. A felhajtott gallér feltételez egyfajta lazaságot, vagányságot, ami neki tényleg megvan. A magyar viszont ellesi ezt a trendet, és leveszi a külsőséget belőle, ami mögött nincs ott a belső, emiatt lesz hiteltelen. A magyarok egyébként sem nagyon díjazzák a kirívó viselkedést, és erre csak rátesz egy lapáttal az, ha valaki még hiteltelen is."

"Egy celebnek létfontosságú, hogy beszéljenek róla, benne legyen a köztudatban, és mivel manapság nagy verseny van a közönség megnyeréséért, egyre szélsőségesebb eszközök kellenek ahhoz, hogy valakire felfigyeljenek az emberek" – folytatta Szerémi. "Igyekeznek a legnagyobb zajt, a lehető legnagyobb feltűnést kelteni, csak azt nem mérik fel, hogy közben hiteltelenné válnak, túllőnek a célon, és ezért nem azt érik el, amit szerettek volna."