Rosszul beharangozott időpont, nulla gyermekmegőrző, lézengő emberek, csalódott párok, ugyanazok a szexjátékok, egymást anyázó közönség, erekcióra képtelen farok, fake squirt: ez a felhozatala az idei, 14. alkalommal megrendezett pornós rendezvénynek. És a végkövetkeztetés: járjon ilyen rendezvényre az, aki pinát még csak interneten látott.

Idén 14. alkalommal tartották meg az Erotika Kiállítást Budapesten, amit rendhagyó módon most nem Strausz Ildikó, hanem az osztrák származású Ralph Kamensky szervezett (akinek nevéhez többek között a Planet Szex kiállítás fűződik). A rendezők idén is hangsúlyozták, hogy ez a kiállítás nem keverendő össze a Tomor András-féle parádéval: Erotika Kiállítás évente csak egy alkalommal van, és többek között ez is közrejátszik abban, hogy a legszínvonalasabb felnőtteknek szóló rendezvényt sikerült mindeddig produkálniuk.

A szervezés mintha most egy kicsit kicsúszott volna a kezekből: ez kezdődött azzal, hogy már a nyitvatartási idő is rosszul lett beharangozva. Így történhetett meg, hogy sokan már pénteken ott ácsorogtak a Syma csarnok bejáratánál, holott – mint később kiderült – legelőször szombat délután nyíltak meg a kapuk a punciorientáltak számára.

A következő baki az volt, hogy rendezők állítása szerint ebben az évben először gyermekmegőrzőt is biztosítottak azoknak a vendégeknek a  számára, akik szívesen kilátogattak a kiállításra, azonban kiskorú gyereküket nem akarták felügyelet nélkül otthon hagyni. „A kiállítás helyszínén, egy külön teremben, érvényes belépőjegy felmutatásával, INGYENESEN biztosítjuk gyermeke szakszerű felügyeletét max. 3 órára” – írták a honlapon, ezzel szemben a biztonsági őrök kikerekedett szemmel fogadták a kérdést, amikor a szolgáltatás felől érdeklődtünk. A hirdetést persze nem csak mi kajáltuk be: a csarnok bejáratánál egy öttagú család fordult vissza, amikor kiderült, hogy a három kiskorút nem lehet hová pakolni, míg apu meg anyu vibrishow-t néz.

A helyzet bent sem volt túlzottan bíztató, bár megfordult a fejünkben, hogy lehet, csak mi vagyunk olyanok, akiknek már nem lehet új dolgot mutatni. „Miért járnak ilyen helyre az emberek?” – tettük fel a kérdést legelőször magunknak, amikor a pár lézengő embert megláttuk a kiállított műbránerek és szado-mazo kiegészítők között, na meg a tátott szájú – alig kéttucatnyi – nézőt a színpadon vonagló pornós lábainál. Aztán azt vettük észre, hogy a külföldi tendenciát követve egyre több párt lehet látni: a csajokat általában vörös fejjel, zavartan toporogva, míg a férfiakat kajánul vigyorogva.

„Azt hittük, nagyobb durranás lesz” – vallotta be a 32 éves Karesz, akinek napokba telt, míg barátnőjét rábeszélte a dologra. „Tavaly a haverokkal voltunk kint, és rengetegen voltak már nyitáskor is. Ehhez képest nézz körül, te is látod, hogy alig vannak, és a fellépők is tök ismeretlenek számomra. Ennek ellenére nem lehet odaférni a színpadhoz, úgy tolakodnak és anyáznak az emberek, ami nem is csoda, hiszen az első sorból még lehet látni a fekvő helyzetben maszturbáló táncost, de a másodikból már nem. Hamar meguntuk.”

Mi is. Örültünk a Thaiföldről érkezett művésznőnek és az árnyékszínháznak, előbbi viszont elég gyér sztriptízzel próbálta lenyűgözni a közönséget, az utóbbinál pedig annyira izgult a férfi szereplő, hogy az istennek se akart felállni a farka. A hosszú, kínos szenvedés után a produkció akkora tapsot kapott, amennyit ért: nagyjából semmit, amit a kiállítás műsorvezetője, Lauro Giotto azzal magyarázott (mentve a menthetetlent), hogy a közönség tagjainak a kezében ott figyelt a fényképezőgép.

Az est fénypontja egyébként egy squirt show lett volna, ám mindamellett, hogy hangsúlyozzuk: hiszünk a női ejakulációban, már a produkció beharangozása is gyanús volt: „Vigyázzon mindenki a fényképezőgépére, kamerájára, mert a hölgy akár három méterre is spriccel” - figyelmeztetett Giotto. Aha, hát persze. Ezzel szemben bizony sokan örültek a fake squirtnek is: a csaj letolta a bugyiját, nagyjából hármat tolt a vibrátoron, és már lőtt is. (Többek között erről is láthat fotót a Velvet pornóblogjára kattintva.) Nekünk már tényleg nem lehet újat mutatni – vontuk le a végkövetkeztetést, na meg, hogy járjon Erotika Kiállításra az, aki pinát még csak interneten látott.