A német sajtó napok óta azzal van tele, hogy mekkorát alakított Gryllus Dorka a Schicksalsjahre című filmdrámában - bár szerepét túlságosan kurtának vélik, főleg amiatt, mert a színésznő a történet szerint leszbikus kalandba bonyolódik. Ugyan kevés magyar színésznő van, akik bevállalják a nőkkel való csókolózást a kamerák előtt, azért találtunk néhányat: Oroszlán Szonja, Udvaros Dorottya, Görög Zita és Tompos Kátya sem esett kétségbe, ha leszbi jelenetről volt szó.

Gryllus Dorka és Maria Furtwängler

Vasárnap és hétfőn mutatta be a ZDF német közszolgálati televízió a Schicksalsjahre (Sorsdöntő évek) című kétrészes filmdrámát, amiben Gryllus Dorka Maria Furtwänglerrel bonyolódik leszbikus kalandba. A színésznők a kamerák előtt csókolóznak is, talán ezért is sajnálkozott a német sajtó, hogy Grlyllus az első részben kurta feladatot kapott. A színésznő a Bild magazinnak nyilatkozott, ahol elmondta, még soha nem volt szerelmes másik nőbe, és nagyon boldog jelenlegi kapcsolatában. „De úgy gondolom, hogy az ember – így vagy úgy – az emberbe szeret bele.” A csókról képet ide kattintva nézhet.

Gryllus Dorka és Udvaros Dorottya

Nem a Schicksalsjahre Gryllus Dorka első olyan filmje, amiben intim közelségbe kerül egy másik nővel. A színésznő még a főiskolás évei alatt kapott főszerepet az Érzékek iskolája című filmdrámában, ahol Kaszás Attila szeretőjét alakította, de Udvaros Dorottyával is készült erotikus jelenete. Gryllus már ekkor minden területen bevállalós volt, hiszen a produkcióban a ruháit is ledobálta.

Bódi Eszter és Horich Nóra

A Papírrepülők című 2008-as film Szabó Simon első játékfilmje. A produkció tizen- és huszonéves fiatalokról szól, akiknek főszereplésével a film mindenféle általános szituációkat mutat be erről a generációról. A filmből nem maradt ki a leszbikus szál sem, egy átlag tini szobában Detti esik neki Titinek az anyja szeme láttára, hogy bebizonyítsa, a szülő már tud a kapcsolatukról.

Oroszlán Szonja és Tompos Kátya

Herendi Gábor is mindent megtett annak érdekében, hogy a Valami Amerika második része sikert arasson: Oroszlán Szonja nemcsak sztriptízel a filmvásznon, hanem kolléganőjével, a Vivient alakító Tompos Kátyával smárol. Vagyis egyszerűen odamegy hozzá, megmutatja, hogyan is kell ezt csinálni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne egy másik nővel csókolózni.

Görög Zita és Lori Heuring

Egyetlen dolog van, amiért érdemes megnézni a 8mm című nagysikerű film pocsék második részét, és az a magyar vonatkozás: Görög Zita hosszú szégyenlősködés után végre ebben a produkcióban megmutatta a testét – amit a későbbiekben meg is bánt, hiszen a film hatalmas bukás volt. A modell ráadásul nemcsak a ruháit dobálta le a fikarcnyi szerepért, hanem Lori Heuring színésznővel csókolózik a kamerák előtt, még mielőtt kialakulna az édes hármas ágyjelenet.