Nehéz, fizikai megterheléssel is felér némelyik szexpóz, nem csoda, hogy sokak szerint kiválóan lehet fogyni a szexszel. Mint minden más diétánál itt is fontos az étkezés, nincs olyan ember, aki bezabálva szívesen dug a partnerével.

Az már nem újdonság, hogy a szex mindenre jótékony hatással van, mit ahogy az sem, hogy az ember kiegyensúlyozottságához elengedhetetlen a rendszeres szex. Hogy a kilóktól is meg lehet szabadulni, arról már a sztárok is meggyőződtek, Robbie Williams nemrég azt nyilatkozta, testsúlyproblémáit a szexszel győzi le. Steiner Kristóf egy életmód magazinban írt a szexszel való fogyásról, utánajártunk, valóban használható-e a szex-diéta vagy csak humbug.

Aki fogyni akar, az legyen felül

“Az első és legfontosabb szabály, hogy hetente minimum 3-5 alkalommal kell szexelni. Minden menetnek legalább 20-30 percig kell tartania, és aki fogyni szeretne, az legyen az aktívabb. A legjobb zsírégető szexpóz a szex diéta kitalálója, Kerry McCloskey szerint a cowgirl póz – mondta Steiner Kristóf, aki nemrég rajongója lett a meztelen jógázásnak.

Könnyű ételek és teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása - mint más diétánál

A szex-diéta nem csak a kúraszerű kötelező szexből áll, az étrend is sokat számít. Józan paraszti ésszel összerakható a képlet, ha az ember teleeszi magát mindennel, akkor biztos, hogy nem lesz kedve a mókázáshoz. A diéta atyja szerint a könnyű ételek fogyasztása mellett fontos az afrodiziákumok fogyasztása, azaz gyömbért, ginzenget, fahéjat, bort és csokoládét is nyugodtan ehet az, aki szeretne többet dugni.

30 perc szex = 30 perc kondizás

“Nagyon hangzatos dolog a szex-diéta, de ha valaki jógázik, fut vagy edzőterembe jár, legalább ennyi energiát emészt fel” – mondta Steiner Kristóf. “Az azonban vitathatatlan, hogy a megnövekedett szexuális étvágy során több kalóriát használ fel a szervezet, mint egyébként. A testiség mellett fontos kiemelni a szex spirituális oldalát, A kabbalah és a szex című könyvben erről többet lehet olvasni” – tette hozzá. Józan ésszel végiggondolva biztosan jól lehet fogyni azokkal a szexpózokkal, amik minden izmot átmozgatnak, és a megszokottól technikailag eltérnek. Ilyen például az állva dugás támasz nélkül, kutyapóz, lovagló póz és azok a pózok, amikkel a testünk legkisebb felülete érintkezik a talajjal.

A szex-diéta a szó szoros értelmében nem nevezhető diétának, a megnövekedett szexuális étvágy akár komoly fizikai megterheléssel is felér, így jól formálja a testet. Rizikóval sem jár, nem kell lemondani semmiről, és a siker élmény is garantált. Egy esetben biztosan nem lesz hatásos, ha veszít az élvezeti értékéből.