A Los Angeles megyei egészségügyi hatóság bekeményít, vázlatukban azt javasolják, dental dammel és kondommal orálozzanak a pornósok, hogy nylonnal fedjék le a forgatás helyszínét. A hetero pornók lényegi részébe is beleszólnak: a férfi ne élvezzen partnerére, sehogy sem.

A kaliforniai pornóvölgyet, azaz az amerikai pornóipar szívét szigorú szabályokkal tartaná kordában a Los Angeles megyei egészségügyi hatóság. Bár egyelőre még csak a vázlatnál tartanak, a kilátások nem túl biztatatók. A húsz oldalas dokumentum legzaftosabb részleteiből kiderül, hogy a testi kapcsolat nem lesz akadálymentes: a forgatás helyszínét nylonnal kell borítani – például a kanapéket, ágyakat –, hogy szájgumival, vagyis dental dammel lehet puncit nyalni, hogy kesztyűvel nyúlhatnak egymáshoz a pornósok, maszkok és még védőszemüveg használata is szerepel a tervek közt. Ha ez így lesz, pornófilmet gyakorlatilag csak az egészségügyi fétisesek néznek majd. A szabályok lefektetésének célja egyébként az, hogy visszaszorítsák a szexuális úton terjedő fertőzések terjedését a pornósok körében, a chlamydiát, a gonorrheás fertőzéseket, a HIV vírust, a HPV-t, a herpeszt és a hepatitist, ami 2004 óta napirenden van.

2004-ben Darren James fertőzte meg három pornós partnerét is, anélkül, hogy tudott volna arról, HIV pozitív. Ekkor két hónapra leállították a forgatásokat. Legutóbb két éve kavarta fel a hír pornóipart, hogy egyre több pornószínész is HIV pozitív teszttel állt a kamerák elé. És ahogy az életben sem mindig, a felnőttfilmekben sem minden esetben használnak gumit  – és ahogy az életben sem, a felnőttfilmekben sem térdelnek és szeretnek gumival vagy fóliával. Mindennek ellenére túlzásnak tűnnek az inkább orvosi fétisfilmbe illő javaslatok.

Élvezni csak pontosan, szépen

A 20011. június 7-én született javaslatok között szerepel az is, hogy tiltanák, hogy az alkalmazott partnere szemére, bőrére vagy bármilyen nyálkahártyáját érintve ejakuláljon – kizárásos alapon maradhat a hajra élvezés. Ha ez mégis megtörténik valami véletlen folytán, akkor azonnali vérvizsgálatot tenne kötelezővé a Los Angeles megyei egészségügyi hatóság. A Velvet megkérdezte minderről a Kovit csokis ujjával átverő Choky Ice-t.

“Ez a tipikus esete annak, hogyan csinálnak az amerikaik a bolhából elefántot. A pornónak megvan a saját műfaja. Nem az, hogy életszerűtlen mindez, ezzel valójában megölnék az egész bizniszt, mindez kivitelezhetetlen. Ha orvosilag nézzük, tudjuk, hogy a HIV vírus meddig életképes szabadlevegőn, nem az van, hogy ha valaki elélvez a kanapén, akkor 3 óra múlva aki odaül, elkapja. Az is hülyeség, hogy bőrre nem mehet. Vannak olyan törvények egyes országokban, hogy popsi után orál nem lehet, ez szerintem jó kezdeményezés. Egy-két cégnél van ez, egy-két országban. Szerintem a fiatalságnak annyira nem jó, hogy ezt látja, a popsi nem egy higiéniai központ” – nyilatkozta a Velvet megkeresésére Choky Ice és hozzátette, sokkal nagyobb esélyét látja annak, hogy nem szakmabelitől fertőződjön meg.

“A magánéletben ha odamész valakihez, nem kérsz tőle papírt. A fiatalok nagy százaléka merem állítani nem védekezik, ezen a túlbiztosított pornófilmek sem segítenek. Ezt felvilágosítással lehetne elérni, de ez tabu téma az iskolákban, pedig már a 13 évesek is szexelnek” – tette hozzá a pornós, ahogy azt is, tudomása szerint nincs nagy kereslete a soft pornónak és a gumis pornónak, bár vannak országok, ahol a gumis pornófilmekért adókedvezmény jár.

Józan ésszel végiggondolva a kaliforniai pornóipar végnapjait jelentheti, hogy például a jövőben Evan Stone gumikesztyűben nyúl a szexvideós pankrátornő melleihez, (+18) hogy dental demmel nyalja a nőt és a közeli falra élvez. A kaliforniai pornóipar jó adóbevételi forrás is, az igényeket pedig a közönség diktálja, mindezt számbavéve a javaslatok katasztrofálisnak tűnnek.