A zoknifétisnek számtalan alfaja létezik, vannak, akik sportzoknis lábakat szeretnek simogatni, puszilgatni, mások a vastag, színes, kötött zoknik látványára gerjednek, vannak, akik azt szeretik, ha arcukat és testüket koszos, fehér sportzoknis lábak tapossák, és van, aki belevizeli.

Egészen bizarr szubkultúrára bukkantunk, amikor egy bizonyos kifejezést, a mikulásozást kerestük. Mint kiderült, ez a zoknifétises pornósok specialitása, Nem is gondolná az ember, mennyire nagy az Isten állatkertje, persze senkit nem akarunk leszólni, aki gerjed a koszos, büdös, fehér sportzoknira, na de azért nem ezt tanítják a biológia órákon. De legalább azok, akik gerjednek a zoknira, most láthatják, nincsenek egyedül ezzel a világban.

A fétisimádók többsége a lábakra izgul

A fétisimádók közt végzett kutatás során évekkel ezelőtt kiderült, hogy a legtöbb fétis a lábhoz kötődik. A lábfetisizmusnak számtalan formája ismert, van aki a lábujjakra koncentrál, van, aki a lábfejre, de az sem ritka, ha valaki a lábszagtól jön izgalomba. A lábimádás nincs is annyira távol, mint gondolnánk, nem egy filmben ismert a jelenet, amikor a nő az asztal alatt harisnyás lábával simogatja a férfit. És bizonyára megvan a Rammstein videoklip is, amikor a férfi a nő lábáról issza a piát. Innen már csak egy lépcsőfok, hogy valakinek akár egy gyerekkori trauma miatt beakadt a zoknis láb, vagy maga a zokni, ami nemi izgalmat vált ki.

Akik a koszos, büdös, fehér sportzoknira gerjednek, szagmintát is kaphatnak ajándékba

Amerikában bezzeg ez a zoknifétis dolog nem jár olyan gyerekcipőben, mint itthon - írta meg egy felhasználó az egyik  zoknifétiseseknek fenntartott hazai fórumon. A tengerentúlon állítólag még szagminta-tasakot is adnak ajándékba, és számtalan magazint kapni tele zoknis képpel – ez volt a hívószó, amire ugrottunk, és már kutakodtunk is a neten. A pornóoldalakat átvizsgálva a zoknifétisesek táborán belül azok vannak a legtöbben, akik a fehér sportzoknira buknak: a legtöbben ezzel maszturbálnak, ezzel dörzsölgetik magukat. Azt is sokan szeretik, ha partnerük fehér, koszos zokniba bújtatott lábbal dörzsölgeti a farkukat.

Vannak akik azt élvezik, ha fehér sportzokniba vizelhetnek

A keményebbek, akiknek valószínűleg már nem csak a zokni érintése, szaglászása okoz élvezetet, hanem a vizelet maga is, szeretnek belepisilni a zokniba. Bármennyire is elképesztően hangzik, megteszik, és egyáltalán nem azért, mert a szükség hajtja őket.  Rengetegen megosztják az erről készült POV házivideójukat a többi húgy-, és zoknifétisessel. Érdekes, hogy csak a fehér sportzokni imádók közt akadnak olyanok, akik a zoknit használják piszoárként.

A kötött, színes, vastag zoknira izgulóknak külön klubjuk van

Olyan fétisimádó is akad, aki egyáltalán nem jön lázba a fehér zoknitól, de a színes, kötött, vastag zoknitól igazán beindul. A színes zokni fétisimádók főleg nézegetni szeretik azokat a lányokat, akik bugyiban, színes zokniban olvasnak, vonaglanak az ágyon otthon, az alábbi videó pontosan megmutatja, hogyan is kell ezt elképzelni. A színes zoknisok közt is rengetegen vannak, akik szeretik, ha a zoknis láb kiváltja a partner kezét, száját, hüvelyét. (Akit ez a műfaj érdekel, stockjob néven megtalálja a neten.)

Olyan is van, aki azt szereti, ha az arcát tapossák koszos zoknival

Számtalan fétisfilmet találni a neten, ahol igazi úr-szolga játék zajlik a zoknival – nincs min csodálkozni, a zoknifétisesek körében is megvan a szadomazo szubkultúra. A legtöbb ilyen filmben azt látni, hogy szinte kivétel nélkül pasik arcát tapossák a nők, de nem tűsarkúval vagy meztelen lábbal, hanem koszos zokniban. Olyan férfi is akad, akit többen taposnak, másféle zokniban - koszos fehérben és színes zokniban egyaránt.

Ha esetleg felfedezte magán, hogy izgalomba jön a zokni láttán, nem kell azonnal szexológushoz fordulnia, ez az egész csak akkor kóros, ha öröm helyett pszichés reakciókat vált ki, ha zavart okoz. A függő személy ekkor nevezhető parafíliásnak: ez már az az állapot, amikor szakértő segítségét kell kérni.