Több nő is tapasztalta, hogy férjeik a haláluk után visszajártak a hitvesi ágyba. Vannak, akiket telefonon hívogatnak a szellemek, csak azért, hogy mocskos szavakat búgjanak a telefonba, rengetegen vannak olyanok, akik állítják, igenis lehetséges, hogy egy szellem orális kielégítsen egy embert. Állítólag egy-egy közeli hozzátartozó halála után megszaporodhatnak az ilyesfajta élmények.

A koszos zokniimádók után most a két lábon járó Fox Muldereknek kedvezünk, a szellemekkel szexelőkről számolunk be. Spektrofileknek hívják azokat, akik szellemekkel szexelnek, a paranormális tevékenységeket kutatók szerint ez valóban létezik. Az interneten e parafília után kutakodva nem egy fórumot találni, ahol jellemzően nők osztják meg szerintük valós élményeiket, hogyan létesítettek szexuális kapcsolatot szellemekkel.

A túlvilágban otthonosan mozgók szerint igenis lehetséges szellemekkel szexelni, a Travel Channelen vetített Ghostly Lovers című dokumentumfilm ezt részletesen taglalja. Bár a szex maga testhez kötött, a médiumok és egyéb tudorok szerint a szellemek erős érzelmi felindulásból képesek akár tárgyakat is elmozgatni, földhöz csapni azokat, így akár az is megeshet, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek az emberekkel.

A legtöbb nő, aki arról számolt be, hogy szellem okozott neki gyönyört, általában a férjét vélte a szellemben látni. A parafília blog arról is beszámolt, vannak olyan nők, akiket szellemek hívogatnak, csak azért, hogy mocskos szavakat sugdossanak a telefonba – ez állítólag egy-egy közeli hozzátartozó halála után igen gyakori. A paranormalhelp nevű fórumoldalon valaki arról számolt be, hogy egy ismerőse 15 évvel ezelőtt 'kinyitotta a kaput' kíváncsiságában, és azóta szenved a szellemek zaklatásától. (A Paranormal Activity című horrorfilmben erre tökéletes példát látni.)

A spektrofíliában jártas szakértők szerint azonban korántsem fantasztikus orgiaként hat az emberre, ha szellemet enged a lába közé. Az éjszakai szellemszexelés komoly alváshiányt okozhat, ráadásul a szellemek beférkőznek az ember testébe, agyába és lelkébe, sok kárt okozva. Több szakértő azt is tudni véli, hogy aki kóros alváshiányban szenved, folyamatosan fáradt, sötét karikák ülnek a szemei alatt és S-alakban tartja a gerincét, éjszakánként démoni entitások kényeztetik – nem ám csak sokat dolgozott vagy épp depresszióban szenved.