Az 1972-es Deep Throat című filmet mindössze hat nap alatt forgatták le, a közönséget sokkolta az abban látott orális jelenet. A film sok szempontból kiemelkedő, egyrészt a női orgazmus fontosságát hirdette, másrészt úgy mutatta be a szopást, ahogy azelőtt senki. A főszereplő, Linda Lovelace életéből készülő filmet januárban forgatják, bár több név is felmerült eddig, most úgy tűnik, Amanda Seyfried játssza majd az exprostituált pornóst.

Jövőre lesz 40 éve, hogy bemutatták az 1972-es kultfilmmé vált Deep Throat című pornófilmet. Jó ideje készül két életrajzi film is Linda Lovelace-ről, az egyelőre Lovelace munkacímet viselő filmhez talán most végre sikerült megtalálni a főszereplőt. A legutóbbi hírek szerint a Mamma Miából ismert Amanda Seyfried játszhatja a mélytorkos hírességet, aki semmiben nem hasonlít a barna hajú, csúnyácska exprostituáltra.

Linda Lovelace szerepében Amanda Seyfried?

A barna hajú, barna szemű Linda Lovelace egyáltalán nem volt szép nő, de nem is a tökéletes külsejű nőről szól a Mély Torok. Azonban hollywoodi alkotás készül, így természetesen szép, sőt, tökéletes színésznő alakíthatja csakis Linda Lovelace-t. Eredetileg Lindsay Lohan játszotta volna a kielégületlen nő szerepét, fel is vettek vele pár jelenetet, a haját is átfestette barnára, de aztán a botrányai keresztbetettek a szerepnek. Később az a hír járta, Kate Hudsonnal tárgyaltak a szerepről, aki aztán terhes lett, így a film egy időre főszereplő nélkül maradt.

Napokkal ezelőtt derült ki, hogy a szőke hajú, kék szemű, ártatlan arcú, talán pajzsmirigytől gülledő szemű Amanda Seyfried játssza majd az exkurva szerepét. A színésznőt mindeddig csak romantikus filmekben láthatta a világ (Mamma Mia, Levelek Júliának, Kedves John!), a Velvet egyáltalán nem reprezentatív felmérése szerint 10-ből 9-en túl naív arcúnak gondolják a szerephez, mindössze egy ember voksolt amellett, hogy Seyfried tud kurvás fejet vágni. Linda Lovelace férje szerepét Peter Sarsgaard alakítja majd, James Franco neve is felmerült korábban. A filmet januárban kezdik forgatni, és jövőre, amikor a film 40 éves lesz, kiderül, mennyire alkalmas Amanda Seyfried arra, hogy eljátssza, a torkában van a csiklója.

Sokkoló oráljelenet, női orgazmus fontossága, némi erőszak

A hat nap alatt forgatott Mély Torok (Gerard Damiano rendezte) a hetvenes évek elején készült, a szexuális forradalom után, kvázi annak következményeként. A másfél órás filmben ugyanis a szexualitást úgy ábrázolja a rendező, ahogy azelőtt senki se, az oráljelenetek sokkolták a közönséget. Persze ez még önmagában kevés volt ahhoz, hogy a Mély Torok legendává váljon. Linda Lovelace az egyébként bugyuta történet szerint olyan nőt alakít, aki képtelen elélvezni, ezért orvoshoz fordul. Az orvos (Henry Reems) megállapítja, hogy a nő csiklója a torka hátsó falára nőtt – a szexjelenetekben persze látszik a csiklója –, ezért ott keresse az öröm forrását. Lovelace pedig útnak indul, hogy boldog boldogtalan a torkáig nyomja be a farkát. Hogy érzelmek se hiányozzanak a történetből, Lovelace végül megtalálja az igazit, harangszóval kísért orgazmusa lesz, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A filmet 23 államban tiltották be, Nixon hadjáratot indított a film és alkotói ellen, azonban ismert színészek, mint Jack Nicholson kiálltak a filmért. Az orvost alakító pornóst, Henry Reemset 1976-ban öt év börtönbüntetésre ítélték obszcenitásra hivatkozva. Linda Lovelace pedig pornóellenes kampányaival vezekelt, hirtelen öntudatra ébredt.

Az exprosti legenda a film körüli botrányokra ugyanis rátett még egy lapáttal, azt nyilatkozta, férje és menedzsere, Chuck Traynor fegyverrel kényszerítette a torkosságra. Később aztán mindenki könyvet írt a történetről, többek közt Linda Lovelace is, aki 2002-ben meghalt. A film Magyarországon soha nem került bemutatásra. (DVD-n ritkaság, ha az ember megtalálja, az internetet tudjuk erre ajánlani.)

Mi a mélytorok-technika?

A film megjelenése óta magazinok százai foglalkoznak azzal, mi a mélytorok-technika lényege. Operaénekesek tudják erre a legegyszerűbb választ, a hangszalagok segítségével éneklés közben ugyanis a garat gégei részéig ki lehet nyitni a torkot. Ezt a technikát használják a kardnyelők is, és ezt azok a nők, akik jártasak a mélytorkozásban.

A mélytorkozás a pasiknak jó csak, a Velvet nem reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a nők főleg a pasik szeme miatt szeretik csinálni, de az sem elhanyagolható, ahogy érzik a pasi duzzadó farkát a torkuk mélyén. A technika titka a helyes fejtartásban rejlik: hanyatt fekve, a fejet az ágy szélérő kicsit le kell lógatni, és mint ásításkor, tágra kell nyitni a garatot. Úgy, hogy a pasi fekszik, és a nő pedig föléhajol, esélytelen a mélytorkozás.

Egyéntől függ, ki mennyi idő alatt képes a technikát elsajátítani, olyan nő nem nagyon létezik, aki képes öklendezés nélkül végigcsinálni, még akkor is, ha ezerszer csinálta már. Az öklendezés egyébként sok nyálat eredményez, ami hasznos a szopásnál. Az öklendezéshez és a könnyezéshez hamar hozzá lehet szokni - az utána jelentkező kaparó torokfájás szintén hamar elmúlik. Azt fontos megjegyezni, hogy ne legyen elvárás a mélytorkozás, ugyanis kevés nő képes erre, akik igen, azok közül is vannak akik bepánikolnak, ha erre kerül a sor az ágyban.