A Benetton-fotósként elhíresült Oliviero Toscani olyan naptárat készített idén, amit különböző bőrszínű, formájú és szőrzetű hímtagokkal illusztrált.

A divatfotós tavaly szőrös puncikkal csinálta meg ugyanezt, mindkét naptár a Vera Pelle bőrfeldolgozó konzorcium felkérésére készült, természetesen reklámnak.

Azok a feministák, akik tavaly kiakadtak a szőrös puncis naptáron, most örülhetnek. "Azt hiszem, ebben van valami igazságosság! Tavaly a nők, most pedig a férfiak!" – nyilatkozta Toscani naptárbemutatóján az egyik női résztvevő. A mindenféle fanszőrzetet felvonultató 2011-es naptáron a feministák azt kifogásolták, hogy ez bizony sérti a nők jogait. "A meztelen nők elfogadottabbak a naptárban, de a férfiak sajnos nem. Azért vagyunk itt, hogy megvédjük a férfiak jogait" – mondta az eseményen Philippe Daverio, kritikus.

A január 11-ei eseményen a Magyarországon élő Rocco Siffredi pornós is megszólalt, szerinte az embereknek kevesebb felhajtást kellene keríteniük a szex köré.

A Valódi Bőr Konzorcium Olaszország megbízásából készült képeken a nyers, valódi bőr szimbólumaként jeleníti meg Toscani a különböző péniszeket. A fotós a meghökkentő és provokáló képeivel vált ismertté, ő az, aki anorexiás modellel reklámozta a 2007-es milánói divathetet, aki haldokló AIDS-es férfi képével és Benetton-fotóival kavart botrányt.