Kötelező az óvszer használata Pornóvölgyben

2012.01.25. 20:56
Az AIDS Healthcare Foundation hatéves vitát nyert meg: a héten életbe lép a törvény, mely szerint kötelező a pornóiparban az óvszer használata, továbbá a pornószínészeket 30 naponta HIV-szűrésre kötelezik. Mivel csak a megyét érinti az ügy, ha a pornósok átrakják más megyébe a székhelyüket, az alapítvány kész arra, hogy tovább harcoljon. A forgatásokon helyszíni ellenőrzésekre számíthatnak a Los Angeles-i pornóproducerek. Az azonban valamennyire könnyíti a helyzetet, hogy az orális szexhez nem kötelező a gumi.

A héten életbe lép a törvény Los Angelesben

A felnőttfilmes színészek mostantól gumiban forgathatnak Los Angelesben, a hat éve húzódó vita ezzel lezárult, hamarabb, mint ahogy tervezték. A javaslatot elfogadta a városi bíróság, és a Los Angeles-i polgármester, Antonio Villaraigosa pedig aláírta a törvényt. A pornósok szerint a szabályozás oda vezet majd, hogy nem Los Angeles lesz Amerika pornó fővárosa, a törvény ugyanis csak a megyére vonatkozik. Az intézkedést a HIV-botrányok miatt tartotta a szervezet szükségesnek: öt éven belül körülbeül tizenhatan fertőzödhettek HIV-vírussal, hónapokra leálltak a forgatással. Becslések szerint az amerikai pornófilmek 90%-a a Los Angeles-i San Fernando völgyben készül.

stockfresh 1095803 safety-sex sizeM

Az AIDS Healthcare Foundation képviselői hatékonyan lobbiztak az elmúlt hat évben az óvszer használatáért, a január 23-án aláírt törvény még a héten érvénybe léphet. “Los Angeles városa helyesen döntött. Ezzel jót tesznek a pornószínészekkel” – mondta Michael Weinstein, az AIDS Healthcare Foundation elnöke a Huffingtonpostnak. Hozzátette, az óvszer kötelező használatával megvédik a pornószínészeket a HIV-fertőzéstől és más nemi betegségektől. Azt is elmondta, hogy figyelni fogják, hová telepszenek át a pornóproducerek, és követik majd őket, hogy más megyékben is kiharcolják az óvszer kötelező használatát a pornóiparban.

Orálhoz nem kötelező, és helyszíni ellenőrzések lesznek

A törvény HIV-szűrésre kötelezi a pornószínészeket 30 naponta, ezt a pornóproducerek is megfelelőnek tartják. A törvény nem követeli meg, hogy orális szex közben is óvszert használjanak. A szervezet elnöke azt nyilatkozta, arról beszéltek a producerekkel, hogy jóval kevesebb fertőzés volt az elmúlt években, ami orális szex közben történt. A pornósok helyszíni ellenőrzésekre számíthatnak.

000 Was656833
Fotó: Robyn Beck

“Néha nézek pornót, de nem rendszeresen. Nagyon ritkán láttam olyan filmet már, amelyikben volt a fickón gumi. Az annyira béna szerintem, hogy rögtön leállítottam. A múltkor valahogy rákattintottam egy filmre, amiben egy thai kurvát fűrészeltek, azt meg azért nem bírtam nézni, mert nem volt gumi a fickón. Alapvetően nagyon béna, ha gumiban kúrnak a filmben”– nyilatkozta a Velvetnek a 35 éves Zoltán. Véleményét többen is osztják, van olyan pornófogyasztó férfi, aki szerint ezzel rengeteg pornófogyasztót elveszítenek az amerikai producerek. Choky Ice korábban a Velvetnek elmondta, tudomása szerint nincs nagy kereslete a gumis pornónak, Kovi pedig azt nyilatkozta, az internet világában nehezen fordulhat elő, hogy teret kapjon a gumis pornó, de az is előfordulhat, hogy itthon is egyre több ilyen készül.