Öt férfit kérdeztünk meg a vérzés alatti aktusról - olvasóink szerint semmi probléma nincs ezzel, a módszereik viszont eltérőek: van, aki szerint az anális szex ilyenkor a legrosszabb megoldás, más viszont pont erre esküszik. Az orális szexet se mindenki vállalja be, vagy csak attól függően, ki az alany.

Nem tartják visszataszítónak a vérzést a nőknél a férfiak, ebből kifolyólag pedig még a szexet is mindenféle ódzkodás nélkül bevállalják, ha a partnerük menstruál - ez derült ki a Velvet által megkérdezett öt férfiolvasó válaszaiból. A módszerek területén viszont van némi különbség: bár a fenék alá betett törölközőben egyetértés van, a vérzés alatti anális szex valaki szerint egészségtelen, más viszont pont erre esküszik. A nyalást se mindenki vállalja be ilyen esetben - vagy csak megválogatja, ki részesülhet a havi alatt ilyen kegyben.

Veszélyes ilyenkor az anál

"Azt gondolom, van ezzel kapcsolatban egy óriási tévhit - hogy ilyenkor análba kell megoldani, és nincs gond" - írta 37 éves olvasónk, Barna, aki szerint az análnál amúgy is rizikós a helyzet, mert oda kell figyelni, hogy ne kreáljunk egy hüvelyi fertőzést. "És ehhez nem elég elkerülni a lyukak váltogatását - elég hozzá egy kis odacsorgó nedv is. A menstruáció alatt ennek sokkal nagyobb a veszélye, ezért szerintem hülyeség ezzel megoldani" - magyarázta Barna. Hozzátette, nem tartja undorítónak, viszolyogtatónak a vérző nőt. "Kis odakészüléssel meg lehet oldani. Nyilván állva, hátulról a padlószőnyeg fölött kellemetlen mellékhatásokkal járhat, de ágyban, odakészítve papírtörlőt, vagy erre rendszeresített - piros - törölközőt, simán kivitelezhető."

Szappan és fogmosás, ennyi

A 35 éves Péter első igazán fehérmájú barátnője elég komolyan vette a menstruációt. "Villámcsapás-szerűen kezdte, aztán folytatta sokáig, nagyon. Mintha dézsából öntenék. Nem volt szoktatási idő, a második alkalmunk ennek jegyében telt. Ráadásul a következő vérzés egész konkrétan nyalás közben jött meg. Félbehagyni nem akartam, hát befejeztem. Nem undorodtam, csak észben tartottam, hogy utána egy alapos fogmosás szükséges lesz. Mit mondjak, nem volt hálátlan Egyébként meg azt gondolom, a menstruáció közbeni szexet nem is nagyon lehet elkerülni - számtalanszor előfordult, hogy dugás közben kopogtatott a Mikulás. Ilyenkor fel kéne függesztenem a projektet? Ne már! Az sem biztos, hogy észreveszem, lehet, hogy csak a végén. Kihúzom, hoppá, mi ez a márvány minta, mikor beraktam, még nem volt. Na bumm, irány a fürdőszoba, szappan, viszlát. Azóta előfordult, hogy bevállaltam úgy is a nyalást, hogy tudtam, vérzik a csaj. Egyrészt azt gondolom, semmi sem undorító, ami mindkét (vagy akárhány) fél elégedettségére történik, másrészt meg ott a gravitáció ugye. Ha lentebb szivárog ez-az, fent még biztonságosan lehet dolgozni."

Ha neki nem gond, nekem se

"Első élményem a menstruációval kapcsolatban 19-20 éves koromban volt: ezerrel ment a petting, majd amikor a csöngetésre (megjöttek a lány szülei) felpattantunk, akkor fedeztem fel, hogy nem épp a megszokott nedvességtől csatakos a kezem" - mesélte történetét a 36 éves Ákos. "Mai napig nem tudom, hogyan sikerült úgy kezet fognom az öreggel, hogy nem buktam le. Zavarni nem zavart amúgy a dolog, gyorsan kezet mostam, meg körmöt pucoltam. A mai napig nem jelent problémát különösebben, max. ha a partnerem nagy felhajtást csap körötte (tehát érzem rajta, hogy őt zavarja, amitől persze az az érzésem támad, hogy csak muszájból szexelne velem). Ha a lánynak gondot okoz, nem csinálok belőle ügyet. Ha nem okoz neki gondot, akkor nekem sem okoz. Olyan is előfordult már, hogy ciklus alatt - természetesen csak klitorisszal foglalkozva - nyaltam. Ez azért nőként változó. Van olyan nő, akinek megtettem, tenném, van olyan, akinek nem. Gondolom, nagyban múlik az ő hozzáállásán is. Megoldások? Leginkább elfogadás és mindenféle viszolygásmentesség kell hozzá mindkét fél részéről. No meg egy jól mosható törülköző a partner alá."

A nyalás azért para

"Engem semennyire nem zavar, ha épp megvan, mert legalább jól csúszik" - magyarázta 32 éves olvasónk, Norbert.

Ön szokta csinálni vérzés ideje alatt?

"De mikor már majdnem vége van a ciklusnak, azt nem szeretem, mert olyankor nagyon büdös tud lenni. Olyankor inkább az anális szex. Az eddigi csajaim úgy álltak hozzá, hogy egyrészt végre akkor is van szex, amikor megvan nekik – mert ugye olyankor a csajok egy részének a libidója az egekben van - ha meg görcsölnek, akkor nyilván semmi se történik. Ja, meg nyilván olyankor az ember nem annyira nyalakodik, mert azért az para."

Ilyen az élet

Végezetül a 33 éves László mindössze ennyit fűzött hozzá a dologhoz: "Ha akkor jön rád, hát akkor jön rád. Ennyi, az élet szagokkal, nedvekkel és hangokkal jár."