A veterán Ron Jeremy a Szellemirtókban látható egy utcajelenetben, Charlie Sheen exe, Ginger Lynn nővérkét játszik az Amerikai pite 4-ben. A Rendőrakadémia két részében is feltűnik egy pornószínésznő, Georgina Spelvin, de olyan pornószínész is van, aki Gene Hackmannel és Alain Delonnal játszott együtt.

A Rendőrakadémia, a Sin City, a Szellemirtók, az Amerikai pite és a Pókember csak pár hollywoodi film, amelyekben pornószínészek, pornószínésznők is szerephez jutottak. Egyikük sem tudott kiugrani, és betörni a mainstream filmiparban, pedig akad olyan pornós is, aki Gene Hackmannel játszott együtt.

Bret Easton Ellis a pornóst, James Deent akarja a filmjéhez

Bret Easton Ellis James Deent, a szado dom pornóst látná szívesen készülő pszichothrillerében, a The Canyonsban – írta meg a Guardian. "Ő pontosan az a pasi, akire gondoltam. Nem egy forróvérű, napbarnított, kigyúrt ősember, hanem egy helyes fiú, akivel akár egy iskolába is járhattál volna" – mondta Bret Easton Ellis a pornószínészről az ABC Nightline műsorában. A két férfi még januárban találkozott, az író ezt a Twitter-oldalán is megírta, mint ahogy a film készítésének minden pillanatáról beszámol. "Salátát kért, és barátságosan elcsevegtünk a meg nem érdemelt feminista hisztikről, ami közös pont az életünkben."

A film fiatalokról szól, akik szexre, hatalomra és népszerűségre vágynak, Bret Easton Ellis eddig munkáiból kiindulva (példéul az Amerikai psycho vagy A vonzás szabályai), és persze abból, hogy James Deent akarja a filmjéhez, erős szexuális jelenetekre lehet számítani. Az író a The Canyonson Paul Schraderrel mint rendezővel, a Taxisofőr és a Dühöngő bika forgatókönyvírójával dolgozik – július 9-én kezdik a forgatást, a casting még zajlik.

Ron Jeremy a Szellemirtókban áll és néz

Kevés pornószínésznek adatik meg a lehetőség, hogy a mainstream filmipar is szívesen látná. Ha végignézi az ember a sort, mely pornósok kaptak Hollywoodban szerepet, még csak tendenciát sem talál. Nem feltétlenül a legnépszerűbb pornósok kapnak filmes szerepeket, és nem csak a kétezres évektől.

A veterán pornós az 1984-es Szellemirtók első részében egy utcajelenetben látható, akkor még kevésbé köpcös, kevésbé kopasz, kevésbé túlsúlyos. Az ikonikus bajszú pornós a tömegben jól kivehető, dzsekiben és farmerben néz felfelé a jelenetben, ennyi a feladata. Ron Jeremy a harmincévnyi pornófilmek mellett még tizenhat filmben szerepelt, az 54 című filmben saját magát alakította.

Ginger Lynn az Amerika pite 4-ben nővérke

Az 1962-ben született Ginger Lynn 1984 óta aktív az iparban, 1989 óta összesen hat filmben kapott szerepet, többnyire alacson költségvetésű B-kategóriás filmekben. Ezek közül a legismertebb az Amerikai pite sorozat 4-ik része, amelyben a szőke hajú pornós Sanders nővért játssza. Lynn szerepet kapott A vadnyugat fiai (1990) című produkcióban, ahol megismerkedett Charlie Sheen öccsével, Emilio Estevezzel. Később  A pornószínésznő 1990 és 1992 között járt is Charlie Sheennel, kapcsolatuknak a drogelvonó vetett véget.

Georgina Spelvin a Rendőrakadémia két részében is játszott

Georgina Spelvin 1936-ban született, Texasban, 1969-től, 33 éves korától egészen 2005-ig forgatott. A pornószínésznő a Rendőrakadémia két részében is látható kisebb szerepben, az elsőben és a harmadikban.  Az utóbbiban egy kurvát alakít, aki odaköszön Eric Lassard parancsnoknak. A barna hajú Spelvin ma már visszavonult, és őszes nénike lett belőle, a The Devil in Miss Jones című filmjével beírta magát a pornótörténelembe.

Robert Kerman a Pókemberben hajóskapitány

A pornószínész 1941-ben született, legalább 100 felnőttfilmet forgatott, emellett pedig a mainstream filmiparban is próbálkozott. Alain Delonnal a The Concorde...Airport '79 című filmben szerepelt együtt, később Gene Hackman és Kevin Costner oldalán szerepelt a Nincs kiút című filmben. A leghíresebb film, amiben valaha játszott, az a Pókember: ő a vontatóhajó kapitánya.

Texas Presley a Sin Cityben, melegpornós a Fűrészben

A harmincéves pornószínésznő 1981-ben született Nashville-ben, 2005 óta pornózik. Eddig összesen 24 felnőttfilmben játszott, emellett pedig szerepet kapott a Sin Cityben, amiben ő alakítja az 'Old Town girlt'. Számos olyan film is készül pornósokkal, amiben a történet valamelyik szexiparban dolgozó nőről szól, mint például a The Girlfriend Experience, amiben Sasha Grey egy callgirlt játszik. Olyan film is akad, ami pornófilmforgatásról szól, és pornós is szerepet kap, mint például a Zack és Miri pornózik, amiben Traci Lords alakít egy tapasztalt pornószínésznőt. A melegpornósokat sem nélkülözi a mainstream filmipar, tetovált hajáról ismert Francois Sagat, a Fűrész 6-ban szerepelt.